Saturday, November 1, 2014

Tutorial : Comel Chains Comment Box

Assalamualaikum

Tutorial again! tak sangka ada orang berkenan comment box macam aku! aku ingat, aku sorang je terasa comel. errr errr. sebenarnya comment box gituu. aku tiru dari comment box Aina Akmal. HAHAHA. tapi tak menjadi sangat. Aku ni memang suka tiru blog dia. soo jangan tanya kenapa yerr ;)
|
|
|

1. Go to Setting > Post And Comments > Comment Location Choose Embedded > Save settings.
2. Template > Edit Html > Click Box Code > CRTL+F .. Find this code : /* Comments
3. Dah jumpa? Kalau dah jumpa delete semua code dibawah /* Comments
4. Copy ni code and paste di bawah code /* Comments
.h4 {
background:#D1F4FE;text-align:center;
color:#fff;
text-shadow:2px 2px 3px #888;
font:30px ttn !important;
}
.comments {
-moz-border-radius: 10px;
-webkit-border-radius: 10px;
background: #ffffff;
padding: 10px;
}
.comment-block{
background:  #ff69ba;
padding:10px;
border-radius:10px;
}
.comment-content{
background:#ffc0cb;
padding:13px;
border-radius:10px;
color:#000000;}
.datetime{
background:#696969;padding:5px;
float:right;
border-radius:10px;
font:10px arial;
margin-top:10px;
}
.secondary-text{
padding:5px;
background:#696969;border-radius:5px;
float:right;
}
.avatar-image-container{
}
.avatar-image-container img{
-webkit-transition: all 0.8s ease-out;
-moz-transition: all 0.8s ease-out;
transition: all 0.8s ease-out;
border-radius:50%;
}
.avatar-image-container img:hover{
border-radius:50%;
transform: rotate(360deg) ;
-webkit-transform: rotate(360deg) ;
-moz-transform: rotate(360deg) ;
-o-transform: rotate(360deg) ;
-ms-transform: rotate(360deg) ;
}
.comments .comments-content .loadmore a {
}
.comments .comment-thread.inline-thread {
background:url(URL IMAGE);
}
.comments .continue {
}
AKU : pilih warna berkenan dihati. bole carik disini [SINI]
KAU : kena pilih background berkenan dihati. itu kena google ye kawan kawan ;)
5. Preview dulu, Kalau tak ada error..
6. Save.
**tak paham or tak menjadi bole comment dibawah ye**

24 comments:

  1. Jemput join :D

    http://hanaexotics.blogspot.com/2014/11/first-giveaway-by-em.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Boleh guna untuk blogskin tak ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam :)
      sorry awak. code ni utk denim template n simple template je.
      rasanya code utk blogskin beza.

      Delete
  3. memang cantik dan comel komen box cik naddya.. ^_^..kalernya sweet sangat..

    ReplyDelete
  4. Hehehehe tp mmg cantekk pon box komen ni nadnad oiii....
    Cume akk akn kekalkn yg asal..
    Takott slh kang jadi laen lak

    ReplyDelete
  5. tq, nak try wat la.. hehe.. bese klo buat slalu xjd..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la.
      amboii.. belom buat lg dah menyerah ye? huhu

      Delete
  6. Yeay! Sebelum nie pernah cuba buat (rujuk tutorial lain) tapi tak menjadi. Bila cuba tutorial nie, eh menjadi pulak. Terima kasih! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? suka mendengarnya. heee
      dah tgok tadi. cantek. berkenan dengan theme blog arol :D

      Delete
  7. Zumal pun suka cbox Nadyya tapi kalau pasal code nie boleh buat zumal migraine. Hehe ;)

    ReplyDelete
  8. Memang comel..akak pun suka..♥♥

    ReplyDelete
  9. Memang comel sangat. Teringin juga nak cuba ubah tapi takde masa nak main dengan coding semua ni

    ReplyDelete
  10. nak cuba buat jugak la. hehe terima kasih buat tutor. ^_^

    ReplyDelete
  11. Akak memang berkenan ngan elemen2 cantik blog Nadyya ngan Aina, Mampu Wahhhhh! Wahhhh! Cantiknya!!!! jer heheheh nak godek berpinar mata akak tgk coding tu....tapi nanti nak cubalah yang ni...

    ReplyDelete
  12. eh, nama saya. hahahaha... nnti kalau mood berubah lagi nak try something new, sy nak try awak pnya tutor lak ^^,

    ReplyDelete
  13. Itu lahhh. Akak kalau rajin pun nak tukar jgak. hehe

    ReplyDelete
  14. hahaha. kita punyaaa stylee lain sikit, miahahaha, komen box tuu bukan kita punya. tapi kalau untuk yang reply tu coding dia tu kita adjust sndiri. hehe.

    ReplyDelete
  15. ye laaa blog uols semua adik-adik ni cecantik.. tu yang orang request buat tutorial hihi..

    ReplyDelete
  16. Hehehe, taknak paham.
    Kalau paham nanti, nak kena tukar.
    Kalau tukar menjadi takpe..
    Kalau tak menjadi, merajuk 40 hari..;-)

    ReplyDelete
  17. Wah, cam best je..nak try la nanti..hehe :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya