Tuesday, November 4, 2014

DAY 7 - 10 Things To Do When You Are Bored

DAY 7 - 10 THINGS TO DO WHEN YOU ARE BORED

1- Dengar Lagu
First! sudah semestinya akan bukak lagu kuatkuat. tak kira masa tau.. sampai ibuayah bebel. yelaa selalu dieorang panggil tak dengar saje. bukak lagu ponn volume paling kuat kan. Salu aku buat time masak. mesti buah hati aka budak kecik sibuk berjoget. HAHAHA

2- Menyanyi
Bila dah bukak lagu kuat - kuat. lepastuu sudah semestinya merosakkan lagu dengan menyanyi!HAHAHA. nanti kepala si buah hati ikot je rentak aku nyanyi.. hoho. aku pon tanya la "Syafiq, akak nyanyi sedap tak?" terus si buah hati gelak lain macam. HAHAHA tak sedap lewwtew XD

3- Hadap Blog
24 jam aku akan hadap blog. Bangun tido hadap blog, lepas masak hadap blog, lepas makan hadap blog. tapii takdelaa 24jam sangat. ada masa tertentu je. sebab bukak blog guna laptop. Kalau Handpone canggih. agaknya tengah masak pon sangop berblog kan. HAHAHA

4- Edit Blog
dan aku nih cepat jemu. bila tengok blog orang lain comel. peh jelesss tawukk.. simpan, simpan. bila rasa dah bosan, bosan baru la sibuk edit edit! HAHAHA

5- Baca Novel
Ok, disebabkan sekarang terlampau obses blog,. novel agak ketepi skit. kesiann kan? HAHAHA.  dalam rak aku adalah 3,4buah novel baru dan buku keagaman/motivasi yang agak banyak tak terbaca. fuhh tapi bila mood terlampau bosan. baru laa nak hadap novel. 1 hari pon leh habes baca. tuu pon kalau rajin laa -.-'

6- Mencuba masakan baru
Aku hanya suka masak lauk! kalau buat kek tuu memang kirim salam laa. memang tak rajin. lagilagi oven rosak kan. Kadang kadang mood nak masak spaghetty la, mee goreng la, bihun masak singapore la, nasi goreng la. terbaru baru belajar masak bihun masak singapore. itupon google taw. HAHAHA. bole la sedap jugek ;)

7- Stalker
wajib ni. selalu buat setiap hari. aku akan stalker sesape je. HAHAHA. dan nak carik nahas lagik. stalker exbf. yang peliknya, aku bukan stalker kisah kehidupan dia sekarang tapi stalker time kiteorang couple. HAHAHA gila kan? kalau ada perasaan 'sedihnya akhirnya putus ditengah jalan' tapi salu takde perasaan 'Oh dulu aku sweet' 'eee gelinya aku tengok nih' lepastuu gelak sorang-sorang. haihh

8- Hadap Instagram
suka sangat follow igshop. nanti mula la nak bershoping segala. lagilagi part shawl tuu. alahai, alahai.

9- Makan

10- Tido

**Done! akhirnyaa cukup 10. HAHAHA Kbye!

14 comments:

  1. Stalk exbf? jeng jeng jeng!
    No. 1 & 10 bestttt!

    ReplyDelete
  2. Ehh..11 lupa ka...tengok movie action/seram...hehe

    ReplyDelete
  3. Hadap blog - Samalah.
    Memang wajib yang ni.

    ReplyDelete
  4. 9 & 10 paling syiookk! hahahaha :D

    ReplyDelete
  5. shawl tu mmg tak tinggal kann? hihii.. >.<

    ReplyDelete
  6. Hadap blog, baca novel, try masa kan baru, makan tidur tu kita sama..heheh..hantuk kepala sket!!hihi

    ReplyDelete
  7. Banyak gak la sama dengan saya . hehe

    ReplyDelete
  8. suke masak lauk wow! syok tuh kalo jd jiran nanad. boleh mntak sikit hahaha

    ReplyDelete
  9. Hahaha, aina 24 jam hadap blog. kena pulak phone data tak ada limit. ahahaha. tutup lappy ngadap guna phone pulak. yaay! XD

    ReplyDelete
  10. kite pun x suka buat kek. masak lauk je best kan. haha.

    ReplyDelete
  11. makan tidur, dengar lagu, menyanyi.. tambah satu lagi saya, menari. hahahaha...

    cuba masakan baru tu sama dengan adik saya la... skill ummi turun dekat dia, dia sangat obses nak try resepi baru..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya