Thursday, November 6, 2014

DAY 9 - 10 Things That You Want To Do

DAY 9 - 10 THINGS THAT YOU WANT TO DO

1- Novelis
Teringin nak jadi Penulis Novel. Hakikatnya ia tak mungkin berlaku. sebabnya sekarang penyakit 'M' semakin nazak. bayangkan nak baca novel pon ikot mood. alahai~ tapi ada someone cakap ''Lepas kita kawen laa baru awak jadi penulis novel, nanti semua novel awak pasal 'kita' je. HAHAHA" Tapi kan, aku lupa la sapa yang cakap ayat ni. HAHAHA okla, okla, itu pon kalau 'kita' ada jodoh laa ;)

2- Expert Masak
Ok, aku teringin nak Expert Masak macam cheff kat restaurant tuu, pantas gilaa. teringin sangat!! walaupon ibu aku pena puji aku masak laju aku tetap terasa lambat sangattt. HAHAHA siang ikan ponn terkial, kial. memang takde maknenya nak kembang kembang segala! hoho. tengokla kat tv tuu, ada rancangan masak tuu, laju gila beliau cincang bawang.. fuhh, fuhh. Awesome K!

3- Masak Western
Aku rasa pena cerita kat entry sebelom sebelom ni. aku memang dari dulu memang teringin nak masak spaghetti. ibu aku cakap 'kau ingat spaghetti tuu sedap sangat ke? dari kau masak spaghetti baik kau masak megi lagi bagusss' fuhhh sedihh woo. kenapakah harus begini? sobsob T-T dannn teringin jugak masakan western yang lain. inshaallah suatu hari nanti :D

4- Buat kek
Dalam banyak - banyak kek , kek batik je aku pena buat tauu. sebabnya simple je. tapayah guna Oven kan. HAHAHA. Sebenarnya memang teringin sangat nak buat kek. bila tengok orang pandai buat kek. wahhh hebat! aku nih pulak masalahnya Oven tarak ada kat rumah. tapii bila ngok ada promosi Oven sibuk sangat suruh ayah beli. tapi ayah buat taktahu.. sedih tol! HAHA. dann tersangat teringin nak buat kek cheese tauu. wuuuu. K suatu hari nanti. aku pasti akan membeli Oven!! hoho

5- Berubah

6- Kawin

7- Matlamat Kawin
Bila dah kawin, mestilah nak jadi isteri dan ibu solehah. alahai ^_^

8- Bagi duit kat ibu dan ayah
Nak keje dan bagi duit kat ibu dan ayah :D

9- Amik Lesen
Sebenarnya teringin nak amik lesen kereta. tapiiiii langsung takde keyakinan. lagi lagi nampak excident depan mata aku sendiri agak teruk jugek excident tuu. aku rasa macam trauma woo. Sampaikan ibu aku paksa aku amek lesen. aku tetap taknak. aku taktahu la macamne. bila la nak ada keyakinan pon taktahu. wuuuu ><

10- Bisnes Online
Dulunya aku tak minat Bisnes, dulunya jugek aku takminat shoping *Aku tak suka menunggu!!* tapii ada time tuu adek aku ponn ajar la macamne nak shoping online. sejak tuu aku jadi rajin sangatsangatsangat shoping online! seriouslyyyyy. dann pantang dapat duit pasti, pasti dan pasti akan shoping online! huhh! aku ponn taktahu nak buang pangai ni. dah kene marah dengan ibuayah still sama je *teruk kan?* soo tetiba nak buat bisnes online. angan angan nak jadik dropship sebagai permulaan. tapi nak jadi dropship pon kena ada modal kan. soo opcrse kena keje dulu kan. haih! haih! chayokkk nadya!

#Done! panjang betol entry kali ni kan? korang baca sampai habes tak? baek jujur!! HAHAHA Kbye!

18 comments:

  1. Mudah-mudahan semuanya jd kenyataan, Nadyya :)

    ReplyDelete
  2. moga ada jodoh dengan orang yg suruh nadia buat novel lepas kawen tu. hehe.
    moga tercapai semua yg dihajati :)

    ReplyDelete
  3. semoga tercapai yee cite2 madus ku ini~

    ReplyDelete
  4. Saya pun takde lesen sebab fobia tengok accident depan mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fobia kan? takpelaa inshaallah satu hari nt diberikan keyakinan ;)

      Delete
  5. Moga Nadyya bakal jadi novelis yer. Jemput zumal masa launch yer ^_^

    ReplyDelete
  6. suka jugak tengok chef2 kat tv potong bawang dll. laju bebenor.haha. teruskan minat memasak tu ya. jangan jadi macam cikfafa, semakin lama minat tu dah malap. haha

    nak buat kek tak payah oven pun boleh apa, guna pengukus ja. hehe

    cikfafa pun ada berkeinginan untuk buat bisnes online gak. tapi tak tau nak buat bisnes apa. bakat sendiri pun tak tau. dan sudah tentunya sebab modal tak dak. haha

    apa2 pun, semoga impian nadyya kat atas ni jadi kenyataan. amin. ^-^

    ReplyDelete
  7. part expert masak & masak western tu paling senang rasanye sbbnye skrg ni kite bljr dari google je dah boleh jd terer.. adik guwa lelaki yg umor belasan tahun pon bljr dari google je. kikiki

    part lesen kereta. itu dah kira mcm keperluan zmn skrg ni. mcm k.ana ni pon dedulu x konfiden lgsung nk amek lesen kete tp sbb desakan KERJA punya pasal so last2 dah dpt jugak lesen kete. dah tu kena scratch pulak dgn trailer yg exiden aritu pfttt~

    sipbaikla x trauma sangat kikiki
    errr bab kawen tu pon. penting tu !
    pssstt~ k.ana pon blm ada jodoh lagi sobss sobss

    ReplyDelete
  8. masak je spagetti nadya...akak penggila makanan italy...semualah, spagetinya pizzanya, aiscream nya... cuba je buat, sedap tau makanan italy ni! kat blog resepi akak ade resepi spegeti carbonara kalau nak cube :D goodluck mencuba...ingat tak salah mencuba dlm hidup ni...

    the only failure is never to try - lirik lagu kumpulan passenger :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju...jangan lupa jenguk blog Aisya ni. Banyak resepi best2. Akak selalu tumpang sekaki cuci mata :)

      Delete
  9. Insya allah, kalau adik minat, mmg akan dpt. hehe.

    good luck yang!

    ReplyDelete
  10. Semoga semua impian tercapai.
    Akak pun x expert bab masak ni.
    Tapi, bolehlah kalau nakkkk...jadi je.
    Tggal nak n taknak je.

    ReplyDelete
  11. Akak dulu pun takut2 nak amik lesen kete.
    Tapi, beranikan diri jugak.
    Sekarang?
    Racing atas jalan..

    ReplyDelete
  12. saya pun nak expert masak, buat kek and kahwin!

    jom sama-sama berdoa, moga kita dikurniakan jodoh yang baik dan sayangkan keluarga sama macam kita sayangkan keluarga masing2. aamiin :)

    ReplyDelete
  13. Insyaallah, moga-moga tercapai semua impian tu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya