Thursday, November 27, 2014

The Liebster Award #16 - Yaya Ismail

Assalamualaikum
Thanks tag Yaya Ismail :)

1. Apa maksud nama korang ?
Nadiah Kesetian, Pemurah dan Mulia. Shafiqa Penyayang.

2. Lebih rapat dengan mak , ayah atau dua2 sekali ?
Dulu masa sekola rapat dengan ayah. ayah cikgu kan. memang skit,skit ayah! hee dan dulu ibu keje. salu jumpa tiap pagi je. memang jarang bercakap. dan sangat takot dengan ibu. wuu
sekarang je dah rapat dengan ibu. ibu dah tak keje kan. kalau cakap pasal kawan laki pon leh kamching. hee. 

3. Tengah kerja or study lagi ?
OTW keje. Semoga dipermudahkan ^-^

4. Minat lagu apa ?
Banyak! tapi sekarang suka play lagu Bukan Yang Pertama - Ari ft D'project setiap hari pasti akan repeat repeat lagu ni. Hee. Minat lagu ni setelah baca entry INI di blog Kak Farrah ^-^

5. Tengah single ke , taken ke , married ke , duda ke , janda ke , ? hehehe
Sangat rumit! kekeke

6. Minat sukan apa ?
Badminton kott. tetiba terasa da lama gila tak main badminton. wuu. 

7. Hadiah yang bermakna bagi korang ?
Dapat hadiah novel dari blogger - blogger dan si bambam, dannn dapat shawl dari si bambam ;)

8. Ada tak adik beradik korang yang tengah sakit teruk sekarang ? kalau ada, yaya doakan moga Allah sembuh segala penyakit yang dihidapinya .Aamin
Tiada. alhamdulilah. tapi anak sedara ada yang sakit jantung berlubang. semoga dipermudahkan dapat dia dibedah dengan segera. dan semoga diberikan kesembuhan la. amin :)

9. Kata kata semangat yang korang pegang sampai sekarang ?

10. Kalau korang jadi pemimpin negara, apa perubahan yang korang nak buat pada negara kita ni ?
Soalan ni susa la. wuuu dan takpena terpikir pon. huu sorry ye yaya -.-'

11. Last sekali, satu atau banyak nasihat untuk yaya ni ? hihi
Semoga tabah untuk harini dan hari-hari mendatang. chayok!chayok! Yaya kuat kan :)

Done! Takde soalan. takde tag. Hee Kbye!

21 comments:

  1. hehe . terima kasih kak nadya sudi jawab :) anak sedara ada jantung berlubang ? Allah . moga cepat sembuh :) moga dia tabah :) tang status tu rumit tu . hahaha . thanks akak , yeahh yaya kuat :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. samasama kasih ^-^
      inshaallah, amin. semoga dipermudah kan. dan diberikan ketabahan :)

      Delete
  2. Indahnya maksud nama Nadyya :)
    Best kan lagu tu...tapi dah beberapa kali akak dengar diorang pasang kat hotfm, tajuk lagu & nama kumpulan lain...konpius jap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak ^-^
      serius? kena denga radia hotfm ni ;)

      Delete
    2. Haa,..rajin gak kuar kt hot. Tapi Nadya dah download kan,...akak tak sempat lagi cari video klipnya.

      Delete
  3. Cantik mksud nma naddya tu..moga anak sedara nanad diberikan kesembuhan ya..amin

    ReplyDelete
  4. Baru tahu erti maksud Nadiah tu kesetiaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee nanti bole la taruk kat nama anak nt ;P

      Delete
  5. Suka quote tu..bermakna sangat :) Semoga anak buah nanad segera sembuh :)

    Chaiyok2 for new life nanad :)

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan dapat kerja dan dipermudahkan dalam melakukan kerja nanti... Semoga anak buah Nadyya kembali sembuh ^-^

    ReplyDelete
  7. Sama la..takpenah pikir yang no. 10 tu.
    Tak terjangkau akalku.

    ReplyDelete
  8. Semoga anak buah Naddya sihat & sembuh seperti sediakala.

    ReplyDelete
  9. cikfafa pun paling suka badminton. tapi dah lama dah tak main. keras dah tangan. hehe

    ReplyDelete
  10. moga anak sedara nadya tabah menghadapi ujian.

    ReplyDelete
  11. Cantekk maksud name nadnad tu..
    and tok anak sedara nad tu smoga cpt sembuh.. keluarga tabah

    ReplyDelete
  12. semoga dipermudahkan kerja. good luck ye Nanad :D

    saya mnat badminton jugaaaaaaaaaaaaaaa!! hehehe... jom main sama2 kalau kita jmpa nanti. heee

    ReplyDelete
  13. tak pernah dengar lagu yang neddy suka tu.. heheh.. playlist penuh lagu kepop.. semoga urusan kerja dipermudahkan.. nanti dah gaji boleh banje k..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya