Sunday, November 2, 2014

Day 5 - 10 Favourite Songs

Assalamualaikum

Yeh! aku suka yang ni. tapiii terasa sikit pulek senaraikan 10 tu! HAHAHA. biasalaa aku ni gila music tapi tak gila dramas. sebab tuu kekok bila berdramas! errrr

DAY 5 - 10 FAVOURITE SONGS

1- Cinta Terlarang - Kangen Band
sesungguhnya engkaulah makhluk yang ku sayang
tetapi cinta kita ini cinta terlarang
ku harapkan agar engkau cepat menghilang
dan jangan lagi kau datang
Ok, masa belaja dulu aku suka denga lagu ni. sebabnya kawan aku suka sangat lagu ni.. err. aku ingat lagi kawan aku huraikan makna lagu ni.. 'lagu ni mengisahkan cinta terlarang. contohnya adik cintakan abang kandungnya.dan taknak bertemu lagi dengan adiknya' biasa la kan kat indon. selalu dramasnya tertukar tukar anak je.. tuyang terbecinta  abang sendiri kan? naseb kat Malaysia takde kan? HAHA -.-'

2- Takkan Ada - Lyla Band
Aku mohon kepadamu
Kembalilah kepadaku
Karna takkan pernah ada
Yang mampu menggantikanmu
Dalam banyak banyak lagu Lyla Band. aku paling suka lagu ni. berkaitan berharap exboipren kembali. Faktanya aku tak berharap exboipren aku kembali. aku berkawan je dengan exboipren aku. Kapel balik tak mungkin terjadi. huh -.-

3- Animositi - Projek Pistol
Kau bukan yang pertama bagiku
Cerita cinta dalam hidupku
Dan kau bukan terakhir untukku
Sayangnya kau tak bisa berubah
Dan aku lelaki kau wanita
Citarasa kita memang berbeza
Lebih baik sahaja kita berpisah
Selamat tinggal sayang
Semoga kau bahagia
4- Cinta Sampai Disini - Dmasive
Segalanya telah kuberikan
tapi kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
Cinta memang cukup sampai di sini
5- Rindu Setengah Mati - Dmasive
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati
6- Bila Aku Jatuh Cinta - Awi Rafael
Bila aku jatuh cinta
Kan ku sebut namamu akan ku tulis lagumu
Akan ku katakana kata-kata indah
Bila aku jatuh cinta
Kan ku doakan kamu menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah
Hanya untukmu
7- Percaya Pada Luka - Nashrin
Benarkah pencarian mimpi ini
Hanyalah dongengan cinta dalam pertaruhan
Haruskah pertemuan jiwa ini
Berakhir bersama air mata
8-Nidji - Sang Mantan
Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar
Dulu kawan aku selalu persoalkan kenapa aku bole suka sangat lagu ni -.- nak buat cmne dah memang suka kan. alahai mak jemah ;p

9- Memilih - Novi Sakha
saat kita berjumpa
engkau tersenyum manja
hatiku terbang melayang
saat kau bilang cinta
tapi kau harus tahu
ku tlah bersamanya
kasih kumohon maafkan diriku
karna aku tlah memilih dirinya
bukan maksudku tuk melukaimu
tapi ku tak akan mampu
tuk menduakanmu

10- Bila Waktu Telah Berakhir - Opick

dunia....di penuhi dengan hiasan
semua..dan sgala yang adaakan kembali pada nya
bila waktu tlah memanggil
teman sejati hanyalah amal
bila waktu tlah terhenti
teman sejati tinggalah sepi...

#Awat aku rasa lebih banyak lagu indon versi putus cinta nih?HAHAHA. ok, ok, dalam laptop dan handpone aku penuh lagu indon yang sangat jiwang. Aku memang Music tegar indon tapi kalau dramas indon aku memang takleh layan lagi lagi yang cintan cintun tuu. nanti banyak sakit hati je. huh! tapi kalau dramas versi seram aku suka! HAHAHA Kbye!

22 comments:

  1. Salam Ahad, Nadyya! Akak belum sempat sarapan dah terjah sini hehehe
    Lagu seberang dalam list Nad akak suka dengar gak. Tapi lagu Opick tu betul2 menyentuh kalbu.

    ReplyDelete
  2. Semua lagu Indonesia ya? Dah lama tak dengar lagu-lagu Indonesia.

    ReplyDelete
  3. Ingtakn cita terlarang yg lagi satu tuuu...
    Hrheheheh
    Nadnad mmg suke lagu3 cmni yeee...
    Cm sensitip je

    ReplyDelete
  4. best layan lagu patah2 hati macam ni kan nadya..hehe, kak wana suka lagu dmasiv tu..

    ReplyDelete
  5. I personally think lagu indon best best. Minat lagu diorang jugak beside english songs and kpops. Hiks ;)

    ReplyDelete
  6. mostly lagu indo jer ni? kbykan lagu2 dorang mmg best n kite paham bile dorang nyanyi kann..

    ReplyDelete
  7. Zumal kurang familiar dengan lagu2 nie. Kap gi nak cari kat YouTube ^_^

    ReplyDelete
  8. majoritinya lagu indon... biasanya lagu indon ni paling tangkap leleh... heheh... sedap aje layan erk

    ReplyDelete
  9. baru nk ckp..jiwang indon rupenye..haha :P

    ReplyDelete
  10. saya suka lagu opick tu. menyentuh hati sangat2. first dengaq dh jatuh chenta. hihi.

    ReplyDelete
  11. suka jugak lagu2 dmasive. fefeeling gitu. tapi rasanya majoirti lagu indon pun fefeeling semuanya. hehe

    ReplyDelete
  12. okay, nama artis nya pernah lah saya dengar. tapi lagu dia banyak x tahu.. ni kena try dengar ni ^^,

    ReplyDelete
  13. lagu indon lebih sampai penceritaan dia kot...?? hahahhaaa
    banyak lagu kaksha tak tau ni, tapi kaksha pun cam suka je lagu2 indon...

    ReplyDelete
  14. adik mmg minat lagu2 ek indo and malay ek? akak jarang layan sikit. haha

    ReplyDelete
  15. ahaha, lagu indon memang best2. tapii. ni rasanya tak pernah dengar, kalau dengar tapi tak tau tajuk. hahaa

    ReplyDelete
  16. Akak suka dengar lagu dari seberang terutamanya lagu Opick...

    ReplyDelete
  17. serabut kepala bila tengok perkataan ex-boyfriend tu.. ~.~'

    ReplyDelete
  18. hihi akak nak buat pengakuan..
    semua lagu ni akak tak tau :P

    ReplyDelete
  19. Lagu-lagu indon ni memang jiwang.
    Akak memang minat dengan lagu dmasive tu.

    ReplyDelete
  20. heee...x berapa pernah dengar lagu2 ni..nanti nak try dengar la :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya