Monday, November 17, 2014

Tutorial: Buang Border di Blog [Simple Template]

Assalamualaikum
Kelmarin ada orang tanya dekat Ask.com aku, soo baru nak buat tuto ni. sory ek. aku nihh memang tak expert part tuto blog ni. kekeke. tapi aku tak bape paham pertayaan nya. tapi aku buat jugek tuto. hope orang yang menanya ni baca la. hee ^^
Buang Border Keliling blog

  • Dashboard > Design > Edit HTML
  • Search code .content-outer {
  • Bawah .content-outer { ada code ni.

-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
-webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);
-goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;
box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
  • Delete code diatas.
  • preview dulu dan save.
Buang Border Keliling Image Di Post Entry
  • Dashboard>Design>Edit HTML
  • Search code .post-body img {
  • Bawah .post-body img{ ada code ni.
padding: $(image.border.small.size);
background: $(image.background.color);
border: 1px solid $(image.border.color);
-moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
-webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  • Delete code diatas.
  • preview dulu dan save.
** Kalau takmenjadi comment dibawah ye **

17 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian ilmu yer Nadyya ^_^

    ReplyDelete
  2. Waaaa. Hihihi nanti kalau bila nak edit blog boleh tengok tuto akak ni. :D Nice sharing akak.

    ReplyDelete
  3. Rajinnya dia buat tuto! Wah, dah tukar kulit lagi,..cantikkk!

    ReplyDelete
  4. bagus la share tuto..bermanfaat buat orang lain.. :)

    ReplyDelete
  5. akak suka border kat image ni..nampak kemas..tapi tu la..lain orang lain citarasa nya.kan??

    ReplyDelete
  6. Cheq dah lama nak tanya ni .. ahakssss ^_^

    ReplyDelete
  7. camni rupanya. kalau rajin, nak buat jugak la.^^

    ReplyDelete
  8. Terima kasih share. Kot-kot nanti nak edit boleh rujuk entri ni.

    ReplyDelete
  9. Akk nyer ade border ke? Xingt da buang ke x..hihi
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  10. kite tak pakai simple template, tapi baca je lah. hihi.

    ReplyDelete
  11. pada saya, border menjadi pilihan kerana ia mampu menjadikan blog kelihatan kemas. tapi tidak pada sesetengah orang kan.. ^_^

    ReplyDelete
  12. wah wah, ada tutor la.. hehehe.. mekasih ajar. ^^

    ReplyDelete
  13. Good sharing :)
    Kang
    Leh refer sini kalo lupa.

    ReplyDelete
  14. Why border why border....
    ceyh... nice sharing nadnad...
    alaaa tbe2 rindue kt dikna lak tgk tuto2 ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya