Hi!disebabkan sambal KhairulAming asyik sold out jaaa. kitaa pon try laa resepi dekat facebook. Che Nom punya nii. tapiii aku olahh sikit bagi tak pedas sangat. sebab laki aku jenis tak makan pedas sebenarnyaa. dannn dia tersangat sukaaa ikan bilis ranggup, lagiiii hangusss lagi dia suka!! HAHAHA iniiii betul betul bukan tipu tipu yeeee xD
Waktu sahur aku nii jeniss hilang selera makan jaaa. soo sambal ikan bilis nii memang betul betul tarik selera makan kitee ya. lagiii lagi makan dengan telur dadar gebuuu fuhhhhh memang sedap laaa citaaa dia. hikhik
first! semua niii kenaaaa blend tauuu! pastikan masa blend letak minyak. jangan letak air yaaa kawan kawan. opsss bawang putihh ayat tertinggal. 3biji yaaa.
lepas blend, terus tumis sampai naik bauuu agak agak da nak masak letak laaa garamm sikittt ja, letak laa gulaa dalam 1 sudu jaa :)
rasa rasa sambal dah masak dan cukup rasa baru laaa kite masukkan ikan bilisss ranguppp!
ni hah ikan bilis nyaaa. aku dah goreng siap siap sebelom buat sambal . sebelom tuuu penuhhh . separuhh tulaaa masuk ke dalam sambal tuuu
wahhhh nampak yummy laa
ReplyDeletebalik nanti kena buat jugak ni hehehe
wah, try jangan x try k ;)
DeleteSedapppp! Ikan bilis garing tu lagi sedapppp! Nanti boleh try resipi kak nadyya sebab kureng pedas hahaha.
ReplyDeleteboleh2..da try lom tuu?hahah
DeleteTerliur tengok... sahur makan nasi panas-panas dengan sambal ni pun dah cukup kan..
ReplyDeletebetul tu sis. sedap pon sedap ;)
DeleteSedapnyaa
ReplyDeletesedappp! :)
Deletemakan dengan nasi putih panas2 ni sedap
ReplyDeletebetul tuuu. menarik selera katanya ;)
DeleteKegemaran saya ni sambal ikan bilis.. Tapi untuk sambal hijau, tak pernah cuba
ReplyDeletesis !! menu cemni wajib sis ada untuk sahurr hahaha..
ReplyDeletetime pepagi tu xdela selera makannye.. kena lauk2 cemni baru jalan..
betul tu kak.. baru ada selera kan xD
DeleteSedap ni..
ReplyDeletesedap :)
DeleteOh guna minyak untuk kisar.
ReplyDeleteMemang suka ikan bilis rangup. Selalu beli sambal ikan bilis kering yang botol.
aah kak.. nak bagi sambal tu tahan lama..kalau air cepat basi.hehe
DeleteSedap masak sambal macam ni. Penambah selera makan. kita pun buat sambal sendiri. nak membeli sambal KA tak gigih :)
ReplyDeletehahahaha kann? asyik habis ajeee sambal dia tuu :)
DeleteAlahai sedapnya dok bayang ikan bilis rangup tu lawan dengan nasi panas…
ReplyDeletesedappppp kak.hehe
DeleteHadoi.. hadoi.. mengancam sungguh sambal tu..
ReplyDelete