Sunday, March 31, 2013

program save gaza

Akhirnya dapat jugak Cuti Mid-Sem !!! Tak perlu la saye berhadapan dengan masalah yang banyak ! Tak perlu la saye nak sorok-sorok lagi masalah saye depan kawan-kawan kan =_= Oke, saye balik jumaat kelmarin. Tapi baru dapat update harini. Sebabnya, semalam penat coz pegi Jom Heboh ! Bole la tahan bestnye kann. Tapi suasana sangat panas menyebabkan kepala saye sakit dan penat sangat. Ekceli, firstime kot pegi Jom Heboh nii, Hehe. Cuti seminggu ni ibu suruh jaga baby yang ibu jaga tuu.. Excited arr nak jaga baby nii.. gerenti baby tuu asyik kene cium ngan saye je kannn :P Oke, hari Rabu lepas. ade lakonan untuk Program Save Gaza. Fuh, memang mendebarkan laa, masa latihan saye asyik gelak dan gelak je. Kawan-kawan saye cakap, takot saye tergelak time berlakon nanti, kawan saye syorkan saye pakai ala-ala Purdah! Saye da dapat bayangkan macamana rupa saye nanti,hehe. Pastuu saye kan kena berlakon watak mak dan watak isteri kann. Pensyarah saye suruh saye bermesraan dengan 'suami' saye, Saye ni memang kekok la berlakon ni. Lagi-lagi kena bermesraan. Adoyaii. .Pastuu hari terakhir latihan, Pensyarah Penyelaras tengok la lakonan kiteorang. Pastuu time babak saye. Pensyarah saye terus cakap Nadya, Nape awak kekok sangat ni? Saye gelak jela. Saye memang tak pandai nak lakonkan bermesraan ar >.< Pastuu 'suami' cakap En saye rasa saye macam takde isteri je! *Aku tahu la aku tak reti berlakon takpayah la nak perli sangat kan! hahaha* 
Siapa tak sedih kalau orang yang kita sayang berubah dalam sekelip mata. Dulu kita kenal dia, tapi sekarang kita taktahu siapa lagi diri dia

Oke, Hari yang kena berlakon. Memang mendebarkan laaa. Sampaikan tidor ponn tak lena, Hehe. Saye takotlaa lakonan saye menampakkan saye kekok sangat . Tapi naseb la ok kann.. Lepas saye berlakon, kawan baek saye terus cakap, Nad, nanti kau kawen pakai purdah macam tadi tau ! Saye terus tergelak dan saye jawap oke je. Nampak tak yang kawan baek saye tuu tak sabar sangat tengok saye kawen kan ? Thanks yee kawan selalu bagi semangat kat saye walaupon saye ni suka gelakkan awak. Tapi hanye saye yang awak percayakan. Walauponn kite selalu gaduh macam anjing dengan kucing. Oke, esoknyaa, Pensyarah penyelaras ade buad perjumpaan dan tengok video lakonan kami. Pastuu ade babak saye, die cakap Saye da agak! Mesti awak buad babak pemalu awak tuu kann. . Saye gelakk je.. Pastuu kawan saye menyampuk Ala, takpe la En, nampak la yang die tuu isteri solehah kann. Sekarang kawan-kawan saye suka panggil saye Mama dan si 'suami' tuu Papa. Ish, tak suka betol . Kan lakonan tuu da abis.. Adoyaiii. .Dan lepas kejadiann tuu.. Pensyarah kelas saye suka panggil saye Mak Palestine =_=

*saye pakai purdah dan pakai baju kurung hitam + merah dan sebelah saye 'suami' *
Bila saya sayang awak, saya tetap sabar dengan awak walaupun awak tak text saya and tak call saya. Saya selalu tersenyum walau hati menangis

2 comments:

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya