Wednesday, June 26, 2013

Dia.

Bila teringat balik pertemuaan saya dan En R mesti rasa nak gelak je. KawanII En R dan Adek angkat sibuk nak dekatkan saya dan En R. Tapi bila kiteorang duduk sebelah diam je. Haha. Sampaikan kawanII en R dan adek angkat saya tension tengok kami. LastII en R mula borak dulu , dan sekarang bila jumpa mesti nak bergaduh je, Hehe.

Dia tahu saya suka makan apa, minum air apa, Hobi saya, semua apa yang pernah saya cakap kat die, mesti die ingat tau! Haha Tapii saya tak pernah tahu dia suka makan apa, minum apa, dan hobi nya apa. Ingat lagi, saya tanya dia. Awak makan apa tuu? dia jawap Saya makan nasi goreng kampung, tomyam dan minum air carrot susu dan teh ais, Haha. Nampak tak? semua makanan kegemaran saya. Saya terus cakap Eee, awak sengaja buad saya jealous kann? Seperti yang pernah saya cerita, dia jujur pasal exgf dia, pasal family dia, pasal pekerjaan dia. Dia pernah nak tahu nama exbf saya. tapi saya taknak bagitahu. akhirnya dia tahu jugak dari adek angkat saya. dia tak pernah tanya pasal family saya. tapi dia asyik cakap nak jumpa family saya,haha. Oke, dia selalu cakap Bila awak nak jumpa nenek saya? Sebabnya dia manja sangat dengan neneknya ^^,

Adek angkat saya selalu cakap yang saya dan en R nampak sesuai sangat , bak pepatah lain, nampak secocok gituuu. Haha. Saya pelik, apa yang secocok sangat. Sampaikan banyak kali kot saya tengok gamba saya bersama en R. Tak puas hati apa yang secocoknya kan. Haha. Adek angkat saya cakap, pakwe dia jealous tengok kiteorang sweet gilaa. Saya tak rasa saya dan en R sweet ponn, yelaa saya panggil en R Gila ar, Senget ar, Sengal la. Yang En R pulak panggil saya Gila ar, Sewel ar, Gemok ar *Oke,fine memang saya da gemok!* tapi kekadang dia panggil saya Manja ! Hahaha. tuu time sweet la kann. tak ponn sengaja panggil depan membeII die. Sengaja nak malukan orang macam tuu laaa -_-"

Ingat lagi hari terakhir jumpa dia, membe en R cakap kat saya, Nad nak tahu tak? tadi aku cakap kat En R yang Nad da habes belaja. Da berjauhan dengan Nad kan. En R bole jawap takpe, bole carik orang laen. Saya diam je. Pastuu en R jawap. Aku tahu Nad percayakan aku. En R terus pergi berhadapan saya dia cakap Manja, Manja percaya saya kannn? *senyum* Adoyaii, saya dahnya tak bole tengok die senyum, seriusss, comel sangat ! Rindu senyuman dia :P Pastuu walauponn ada membeII dia, dia tetap layan saya dan buad saya tersenyum je. Yang saya ingat dia ade gwiyomi depan saya. Auwww~ comel gilaaa. Padahal dulu tak suka ponn gwiyomi. semuaaanya sebab dia ! :P

Kiteorang kalau jumpa kan, saya mesti akan pegang HP die, die akan pegang HP saya. Ish, mentangII HP nak dekat sama :P tengok album HP die memang kena banyak kesabaran. Banyak sangat picx exgf dia. Tapi sape la saya kann. Hanya la KAWAN dia jaa,Ekceli , kawanII die dan die cakap, muka saya sebijik macam exgf die. Tapi yang penting exgf die lagi cantik ! walaupon saya kecewa tapi die jujur semuanya. Yela, saya baru je kenal die kan. Tapi die selalu cakap kat membeII die saya awek die dan tak bagi membeIInya kacau saya!Haha Senget ! Pernah tau, adek angkat saya suruh saya cakap kat die, nyanyikan lagu kangen band - kembali pulang . lagu ni sesuai untuk die. Pastuu malam tuu die cakap kat saya Awak nyanyi la lagu Kembali pulang - kangen band. belom sempat cakap kat die padahal. Haha. naluri :P semalam lagi la, baru berniat nak call die, tak sampai seminit die call saya. Pehhhh. Jodoh !
Ya Allah, jika dia adalah nama yang telah ditetapkan menjadi jodohku, maka mudahkanlah ya Allah. Satukan hatiku dan hatinya, dan jagalah hati kami sebelum menjadi yang halal di sisiMu.

Saturday, June 22, 2013

Disebabkan Jelebu bagaikan berada di Genting Highlands !

Jerebu ! Akibat daripada jerebu saya rasa macam berada dekat Genting Highlands jew , Syokk. Banyak la punyaa syokk kann? Tahu tak jerebu aka 'Genting Highlands' tuu menyebabkan penyakit?Haha. Semoga dijauhkan penyakit dari keluargaku, Amin ^_^ Bila saya da habes belaja. Ayah cakap, kalau nak sambung belaja lepas ni tukar coz lain . Daripada dulu lagi suruh sangat saya tukar coz laen. Die cakap Akaun susah. Masalahnya saya nak amek coz apa? Dahnya sekarang da takde mood nak belaja. Uwaa. Saya rasa nak kerja tapi terasa takod sangat. Haha. What happens with me? Hadoiiii -_-

Masa hari terakhir jumpa En R kann, die ade nyanyi lagu Disaat Aku Mencintaimu- Dadali Mengapa kau pergi,Mengapa kau pergi,Di saat aku mulai mencintaimu,Berharap engkau jadi kekasih hatiku,Malah kau pergi jauh dari hidupku.. Serius, Sebak gilaa dia nyanyi lagu ni. Lepas die nyanyi lagu tuu. Dia carik saya . Dia tak nampak saya kan. dia panggil la saya kan, Manja, Manja? Mana Manja ni? Shafiqa Nadya !! *tengok sesuka dia je kan terbalikkan nama saya? Haha :P Semalam adek angkat tidur rumah saya sampai la lusa kot. Soo kalau saya call dengan En R mesti kena kacau la kan, Hahaha. Disebabkan sekarang Musim Jelebu. Saya asyik cakap je kat En R jangan nak kuar malam je. Maklomlaa die tuu suka sangat kua malamII kan. Siang kerja kan. Malam tuu dia kate tak kuar. cuba untuk bertahan knonnye ! Haha. Die cakap macam tuu MEMANG saya tak percaya langsung. Tapi cuba fikir positif. Yela, mulaII mesej je dengan die, LastII die diam. Saya fikir positif la Dah tidur kot die ni, nanti aku nak tido call die la*kiteorang memang akan call tak kire waktu, HAHA* Oke, tengok perbualan kami. ni semalam saya call die ;

Saya ; Ada orang cakap kat kita. Kononnya semalam taknak kuar. Ada hati nak tipuu orang konon! Haha
Dia ; *gelak* Sorii la, semalam sampai kul 9.30 saya memang taklee tahan la. HarapII la nadya tak tahu saya kuar ni. .
Saya ; *CepatII saya cakap* Akhirnya saya tahu kann? Hahahaha
Dia ; A,ah . Akhirnya Nadya tahu. Dia call kita.
Saya ; Hah ! Tuuulaaa, ada haty nak rahsiaII dengan kite. akhirnya kantoi jugak! *selalunya Die kalau nak kuar memang akan bagitahu saya. Tuulaa namanya nak sorokII kan! Akhirnya jatuh ke tanah jugak :P*

Monday, June 17, 2013

Cerita Dia

Alhamdulilah. Setelah 2 tahun saya belaja dan amek cos akaun. Akhirnya saya berjaya menamatkan ! Dengan berapa banyak dugaan saya tempuhi. Saya selalu cakap, Saya takleh bawak akaun ni. Tapi akhirnya saya berjaya juga menamatkan pengajian disitu. Hope dapat pointer tinggi ^_^ Sekarang bila da habes, ish terasa macam cepad sangat habis. Terpaksa berjauhan dengan insan-insan yang saya sayang. Rindu gilaa kat dieorang. Entah bila la dapat jumpa lagi kann :'( Oke, saye baru memperbarui belog saya. Nampak simple sangat kann? Sekarang macam malas nak lawakan sangat,Hehe. Lagu ponn da tukar. Lagu nii lagu antara saya dan En R. Cerita dia - Drama Band. Rela ku tunggu jawapanmu, Masihkah aku ada di hatimu. saat ini ~

Oke . Saya kawan dengan die buad saya jadi tak betol je tau ! Haha. Namanya saya gelarkan En R. Bayangkan la , bila mesej gaduh, call pon gaduh, jumpa lagi la gaduh. Hahaha -_-' Tapi bila nak tidor baru kiteorang akan berdamai. Yela, sebelom tidoo kiteorang akan call dulu. Time tuu baru la nakk sweetII kann :P Ada time tuu kan,, kiteorang ngah jumpa, da nak balik ni. Kiteorang asyik gaduh jee. Haha, pastuu adek angkat saya dan kawan En R tegur. Korang ni da tak retiII nak berdamai ke hah?Gaduh je ! Yang saye n En R da gelakII :P Walaupon kiteorang selalu 'Berperang' tapi saya tahu dia cuba nak buad saya tersenyum je. Walaupon saya baru kenal die, rasa macam da lame kenal. Dia apaII jujur dengan saye, pasal EXgf die, kalau ade masalah kat tempat kerja ke, family die ke. Yang penting minat kiteorang sama. Die walauponn gaya macam gangter, tapi die suka sangat kat kucing. Macam saya la. Harituu jumpa, saya nampak kucing. Saya asyik mainII dengan kucing je. Dia cakap. Yela, dengan kucing dimanjaII, diusapII, kite kat sebelah ni langsung tak nak layan kan. Haha, saya takleh la. Saya gelak jela. KadangII kann rasa terharu jugak, depan kawanII die, die selalu cakap saya ni awek dia. Padahal kiteorang kawan kot ^v^

#Sekarang kerja saya setiap pagi kejotkan En R bangun pagi. AgakII kalau saya tak kejotkan memang tak bangun la die tuu kan. Haha. Tapi pagi tadi saya terbangun lambat. Nasib die tak marah saya kejot die lewat :)

Monday, June 10, 2013

Untuk dia




Pagi tadi memang payah gilaa nak bangun kan. Nak tak nak bangun jugak. Bila saya tiba kat kolej, Adek angkat saya cakap takde kelas! Peh,,,sakit hati tol. Sampai hati budakII kelas saya yang lain tak bagitahu kan. Takpe, Sabar Nadya. ade lagi 4 hari jee >.< Lamanya tak update entri kann, Rindu pulakk, Hihi. Huh! 15aribulan ni habes belaja. Sekarang rasa macam taksangop pulak nak habes cepat-cepat =.=! Heww~ Nape la baru sekarang saya rasa macam nak stay je kat sini. Adekah di sebabkan dia,dia dan dia? Ohhh, noo. . Ade kang kerja saya asyik nak pegi sini je kan, Haha >.< 

Sekarang adek angkat saya asyik cakap, Sem depan akak da takde, Tak bestnya. Da takde sape nak temankan Munirah. Terasa sebak bila dia cakap macam tuu. Lagi laa macam tak sangop lak nak tinggalkan dia. Oke, serius saya cakap. Dengan dia saya tak reti nak tipu. Bila saya cuba simpan rahsia. Mesti dia akan cakap Akak takpayah nak tipu Munirah bole tak? Munirah tahu la apa yang ada dalam hati akak tuu. . Dia betolbetol memahami saya, bila saya sedih,ada masalah. Dia je yang memahami ^^, 

Sebenarnya minggu lepas nak balik tapi kolej saya ada buad lawatan pulak. Buad lawatan kat Melaka pulak tuu. MulaII saya taknak pergi. Yela, harituu baru jugak pegi kan yang rombongan kelas. Dahnya takde duit. Pastuu pensyarah saya cakap, kelas ni wajib pegi. Pegi Melaka tuu guna duit kelas. Nak tak nak pegi jugak. Hehe, Kali ni pegi Melaka hanya shoping je lebih, Habes duit hanya sebab beli baju untuk ‘dieorang’! Sayang punya pasal kan. Ape la sangat. Takpee , sangop berdiet ! Haha =_=

Nota Kaki ; First time ade laki cakap kat saya macam ni. Awak nii, da lembut, lembut sangat. Bila kasar, Peh.. Kasar gilaaa! Haha, saya gelak je dan senyum jelaa ^_^ ituu yang saya harap sangat !
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya