Tuesday, May 28, 2013

Saya Rindu Awak

*Ada review Novel*
Pensyarah saya cakap, yang kelas kami habes 15/06. Oke,lepastuu sah la saya da habes belaja! Tak sabarnya ^^, Da nak habeskan saya rasa tajuk yang saya belaja sekarang macam susah je tau, banyak sangat formula. Pensyarah saya cakap formula tuu kena ingat ! Saya ni dahnya lemah bab-bab ingat ni, No tel ayah ponn tak ingat, no tel boipren lagi la tak ingat! Haha. Pensyarah saya cakap LA akhir ni kena buad betol-betol. Kang pointer rendah susahla. Pastuu adek angkat saye terus cakap pasal saya Kak Nadya takpe la encik kan ? Bole kawin. *senyum* Pensyarah saya apalagi, cakap la. A,ah. Nadya, nanti awak kawin, jangan pulak pilih suami yang pendiam macam awak. Nanti da ade anak. Anak mesti akan cakap. Ibuayah ade tak kat rumah ni. Senyap je !Hahaha. Pensyarah saya betolII perli saya kan.. Oke,fine! Awak,awakk. Awak tak pendiam kan?Hekhek. Saya nak bagitahu ni, Saya balik hostel terasa sunyi je tau. Kalau tak dulu kat bilik, mesti kembar saya akan kacau saya. Saye memang rapat gilaa dengan dia. Bila dekat memang asyik nak gaduh je. Bila jauh mesti rindu dia sangatsangat. Nama dia Eyla ! Alahaiiiii~ Setiap malam mesti saya akan carik DOMO saya dan say Awak,,,saya rindu awak sangatII ! dan Saya akan ambek peti muzik yang diberi oleh kembar saya tuu! Dan akan main,main dan main je peti muzik tuu ~ Peti muzik tuu kembar saya bagi sempena ulang tahun saya yang ke-21 ;) 

Saya rindu awak ! Yeh,yeh. Rindunya kat Cinta Hati saya >.< Hewhew, sebenarnya takde kaitan ponn pasal saya rindu kat diee,, ituu semestinya kite rindu die setiap hari,hehe ^^, Nak cerita ni, harituu saya baru habes baca novel Kudakap Erat Cintamu-Hidayah Othman Sekali Aku cinta, Selamanya Tetap Cinta. Serius, saya baca novel tuu rasa touching sangat. Tapi adek angkat saya cakap Eleee, akak touching bukan sebab baca novel tuu tapi sebab masalah akak dengan ‘die’ kan?Ish tak jugak la =,= Tapi iye kot,Haha. Baca novel sambilII rindukan ‘die’,hehe. Pandai betol adek angkat saya baca hati saya nii. Bahaya jugak ek ;P Harituu saya nak review novel ni tapi banyak sangat situasi dan dalam novel tuu jugak ada 3,4 orang hero kot! soo susah la nak terangkan. Hehe. Yang penting novel tuu best sangat. Korang baca tau, rugii tak baca. Serius ni ;) Betolbetol buad saya tersentuh novel tuu! Sebenarnya nak cakap, selepas saya baca novel tuu. Kawan saya terus bagi novel dia, macam tahuII je yang mood time tuu nak baca novel je. Novelnya Saya Rindu Awak – Kay Erin Rahsia Rindu Kita, Hanya Kita Yang Tahu :’) 

Heroinnya Adibah Anis Sofea , Heronya Syed Khairil Imran. Adibah terpaksa duduk dengan Atok ngah nya, Hajah Bie. Tak lama kemudian Cucu Sulong (Khairil) Hajah Bie balik, time tuu terbitnya cinta pandang pertama antara Adibah dan Khairil. Pada masa yang sama,rupa-rupanya kawan sekerja Khairil, Maisarah suka kat Khairil. Selepas itu, Khairil asyik nak balik rumah nenek dia je, rindu nenek katanya, padahal rindukan Adibah. Pada masa yang sama sepupu Adibah(Zackwan) muncul, dia beritahu yang nenek mereka Hajah Mona tak restu perhubungan Zackwan dan aweknya, Syazira. Dan Hajah Mona nak Zackwan dan Adibah kawin. Hajah Mona hanya nak cucunya kawin dengan kaum kerabatnya je. Taknak orang luar! Dan akhirnya Zackwan dan Syazira tunang. Selepas itu, bila tarikh perkahwinannya da dekat, Syazira meninggal disebabkan kemalangan. Hajah Mona da merancang nak kawinkan Adibah dan Zackwan tanpa mengetahuan mereka berdua. Macam mana Khairil tahu. Dan bagitahu kat Zackwan, Zackwan terus bagitahu Adibah. Apalagi, Adibah mengamuk. Adibah cakap la yang dia da ada buah hati. Buah hatinya,Khairil, kaum kerabatnya jugak. Akhirnya Hajah Mona setuju. Dan mereka berdua kawin! Oke,Majlisnya Bertunang disatukan Pernikahan ! Serius,terus teringat En Afi. Saya penah ajak tunang dulu tapi dia taknak. Dia nak buad Majlis Bertunang + Pernikahan terus. Dia kata jimat. Hehe. Bila la agaknya time kite kann ^^,

#Korang perasan tak header saya da takde?Sebenarnya saya balik harituuu nak lawakan belog. mulaII memang excited nak lawakan. LastII rasa malas pulak. Tuuyang jadi macam tuu. Nanti balik baru lawakan belog. Sekarang takde masa! Haha. 

Tuesday, May 14, 2013

Bila terpaksa berjauhan =.="

Rasa tak sabarnya nak balik jumaat ni ! Dahnya minggu lepas nak balik tak dapat kann.. Lagi-lagi minggu lepas my birthday ! Sedih kot, masa birthday kite,kite terpaksa berjauhan dengan family >.< Sabtu ni 18 aribulan akak sepupu kawen, sabtu minggu depan 25aribulan abg sepupu pulak kawen. Minggu depannya saya pulakk kawen ! Ekkk? Oke2, abaikan jela. Hehe. Saya nak bagitahu nii, kawan-kawan saya semua habis belaja minggu nii. tinggal saya je habis bulan depann. Uwaaa~ sedihnya. Lepasni mesti takdenya da nak gelak-gelak lagi. Gerenti lepas ni senyap jee =.='

Masa 10,11,12 Mei ada rombongan pegi genting highland, i-City dan Melaka. 11.30malam baru bertolak dari hostel. Sepatutnya bertolak pukul 11tepat tapi terlewat pulak,Hehe.Pastuu tepat pukul 12pagi. Adek angkat (perempuan oke!) saya terus pergi tempat duduk saya dan kiss saya !Haha. Terus bagi hadiah dan dia cakap Happy Birthday akak! Pastuu kawan saya pulak datang kat tempat saya, Happy birthday Nad ! dan terus bagi hadiah . Rasa terharu sangat !hehe. Kat facebook ramai jugak la yang wish. Walauponn ada jugak yang tak ingat birthday saya. Sookey la. Maybe diorang busy kot :’) Pada Ulang tahun saya yang ke-21 saya harap mampu jadi manusia yang berguna , Berusaha untuk menjadi insan yang matang ! tak mau main-main lagi. InsyaAllah. Selain itu, Semoga Allah sihatkan tubuh badan saya, panjangkan umur saya dan semoga untuk sem ni saya dapat pointer 4.00 . Dapat result terbaik & terbaik. Amin ^^ 

Oke, rasanya pukul 12tengah hari baru sampai genting kot ! First time kot naek kereta cable kat genting uh. Gayat gilaa. Masa naek kereta cable kat Langkawi takde la gayat macam tuu,hehe. Ekceli,baru sampai Genting uh,rasa sejuk gilaa. First time jejak kat Genting Highland rasa teruja sangat. Dengan suasana sangat sejuk. Saya tak main semua permainan. Takot arr! Yang paling penting, saya masuk rumah hantuu,tapi dalam tuu takde ponn hantuu,haha =.=’ Pastuu malamnya pegi i-City, Peh,, bestlaa pegi i-city. Banyak lampu!Haha. Nak ajak family pegi sana laa,hewhew. Ahad pulak, sepatotnya kena pegi tempat cerakah la tak silap saya >.< Tapi dibatalkan terus pegi ke Melaka ! Oke, Melaka tempat yang paling saya suka, walaupon selalu la jugak pegi sana.Hehe. Kat Melaka saya pegi Afamosa, Taming Sari. Yang penting kat Melaka kerja saya shoping jela. Beli ole-ole untuk family , kawan – kawan dan untuk En Afi ponn ada ! Rasa macam tak sabar lak nak bagi ole-ole untuk En Afi. Dia suka ke tak ekk =.=” 

Semalam merupakan anniversary saya dan En Afi yang ke 6 bulan^^ Apa perasaan? Saya rasa bahagia ! Hehe. Walaupon hubungan kami banyak dugaan , saya tetap cuba mempertahankan. Saya tahu Allah cuba untuk menduga hati saya. Saya tahu mesti ada hikmah disebalik ini. Jika di saat ini saya cuba untuk jaga hati dia,dia mesti ngah mencuba jaga hati saya jugak kann? Saya tahu disebalik ni Allah mestii masih mempertahankan kami tetap dijodohkan, insyaAllah :) Saya tahu awak mesti masih sayangkan saya kann? Saya tahu awak takde niat nak saketkan hati saya selama ni kann? Awak,,thanks tau wish birthday saya. Saya rasa sebak sangat bila orang yang saya cinta wish birthday saya. Iye, memang saya berharap awak orang pertama wish birthday saya tapi takpe la, awak da wish birthday da cukup membuadkan saya rasa bahagia. Selama awak tak mesej saya, saya rasa tak tenang, yela. Rasa macam tak lengkap je hidup saya tau. Kalau tak, awak la insan yang selalu amek berat pasal saya, awak la insan yang selalu ingatkan solat pada setiap waktuu kann? Awak akan jadi imam saya pada suatu hari nanti kann? Saya akan jadi makmum awak suatu hari nanti kann? Awak takkan patahkan harapan saya kan? Ya Allah,jika dia jodohku dekatkanla kami, Janganla kau jauhkan kami.Aku tahu kau lagi maha mengetahui.Amin ^_^






Nota Kaki ; Ramai betol cakap saya lembut padahal saya dah cuba untuk menjadi kasar dan kasar !haha =.='

Saturday, May 4, 2013

Jadikanla aku penyabar dan sabar dengan setiap dugaanmu

Tadi saya pegi dating dengan adek saya. Peh, ramai betol orang berkempen pilihanraya ni! Saya memang takdapat la nak mengundi kann, umur tak cukup lagi. Haha. Bak pepatah ayah saya, saya kecik lagi. Hahahaha :P Asal balik rumah sudah semestinya saya update entri tauu. Semalam malam baru sampai rumah ni. Niat saya memang tak balik rumah minggu ni, nak balik minggu depan je. Tapi sebab-sebab tertentu menyebabkan minggu depan takbole balik. Tuu yang balik minggu ni. Nak tahu tak sebab apa??? Sebabnya minggu depan 10,11 dan 12 mei pergi rombongan kat Genting Highland ! Korang nak tahu tak? dulu kan , saya teringin sangat nak pegi Genting Highland. Dapat pergi rombongan ni ponn sebab duit dari niaga twisto. Setiap kelas akaun wajib pegi la rombongan ni. Tapi kann bila kawan saya buad kertas kerja yang rombongan ni pergi masa 10,11 & 12 mei. Saya memang tak puas haty laaa. Yela, 11mei tuu birthday saya! Saya nak sambot birthday dengan family saya la.. Bukan dengan kawan-kawan. Uwaaa. Sedih kot sambot birthday berjauhan dengan family >.< 

Harituu saya tidor rumah sewa adik angkat kesayangan saya. Sebenarnya saya tak selesa tidor rumah orang ni. Lagi-lagi rumah sewa dia dekat la jugak kedai kann. Duduk rumah sewa dia memang saya takdapat nak jimat arr.. Sikit sikit nak makan je, Haha. Masa kat rumah sewa dia, kerja saya baca novel je taw. Saya baca novel Ku Dakap Erat Cintamu. Novel nii memang sedih sangat. Saya tak tahu la kan, baca novel ni buad saya teringat kat En. Afi. Pastuu kat novel tuu ade panggilan manja, Honey dan Sayang tak silap saya. Teringat pulak dulu panggilan manje saya n En Afi Abang dan Sayang. Emm..Korang tahu tak masa saya baca novel ni, adik angkat saya asyik nak bukak lagu sedih je. Ish lagi la bertambah sedih kan. Time tuu jugak , adek angkat saya tanya Boipren akak tak call akak ke? Akak tak call boipren akak ke? saya terus jawap Dia da lame tak call akak *senyum* Time tuu da rasa macam nak nangis je. Tapi saya tahan jugak. Lepastuu saya try jugak call Afi tapi dia tak angkat. Saya try lagi call. Banyak kali kot. Saya terus cakap dalam hati. Mungkin dia busy kot. Tengok ? saya cuba untuk pujuk hati saya sendiri. Ya Allah lembutkanlaa hati aku, Tenangkanla hatiku ini, Amin ^^

Awak cakap harituu 11mei - 18mei awak ade game kann? awak cakap jugak awak takdapat layan saya sebab awak kena fokus pada game tuu kann? Saya tak tahu sampai bila saya patut bertahan ! Awak tahu tak ? Saya harap awak orang pertama wish birthday saya. Saya harap awak selalu ada masa birthday saya. Bila awak bgtahu 11mei ade game. Sampai banyak kali saya baca mesej awak. Tiap kali saya baca mesej awak mesti hati saya sakit, mesti saya rasa nak nangis. Awak tahu? saya cuba untuuk lembutkan hati saya untuk mesej awk, call awak . Tapi apa yang saya dapat? Awak tak balas mesej saya. Awak tak jawap saya call kan? Kalau awak still ade hati mesti awak paham kan perasaan saya time tuu kann? :( Awak tahu? saya terpaksa off hp sebab saya taknak hati saya sakit. Tapi bila saya online facebook. Hati saya sakit sangat. Kenapa mesej saya awak tak balas, saya call awak tak jawap. Kenapa Like status-status saya dan like statuus orang lain awak ada masa pulak ekk? Setiap kali ade mesej masuk kat hp saya,saya berharap yang mesej itu adalah awak tapi hakikatnya yang mesej saya adelah CELCOM!!! tengok? celcom lebih mengingati saye daripada awak kann. Setiap hari saya ingat awak. Awak je yang tak ingat saya kann? Tolongla memahami hati saya untuk kali ini. Tolong la jangan terus lukakn hati saya. Awak kena paham yang saya akan ingat apa yang awak penah cakap kat saya ! Saya harap balik genting ni awak jumpa dengan saya. 
Bila saya sayang awak, saya tetap sabar dengan awak walaupun awak tak text saya and tak call saya, saya selalu tersenyum walau hati menangis
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya