Friday, April 26, 2013

Senyuman itu bukan bermakna saya BAHAGIA

Baru je lepas habis Ujian Bertulis Penyata Pendapatan dan Kunci Kira - Kira ^^ selama saya belaja ni, untuk kali ini sem last first time saya rasa lega sangat. Sebabnya akaun yang saya buad Imbang !! Hehe. Saya kan rasa jealous sangat bila kawan-kawan saya dapat balik kampong.sobsob =.=" Kemungkinan dua minggu saya tak dapat balik kampongg. Tetap menunggu walauponn ia terasa lama gilaa. Cuba untuk tahan kerinduaan kannn >.< Korang da dengar lagu Bahagiamu Deritaku - Hafiz ? Seriuss, lagu tuu sedih sangat. Bila timee tuu En Afi mesej sambil denga lagu ni mesti rasa nak nangis tau. Tak tahu napa.. Uwaaaa =.=!
Tinggalkanku, perlahan-lahan ku trima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Alhamdulilah,, Kali kedua repeat Final Exam, akhirnya saya dapat markah tertinggi dalam kelas walaupon takde la tinggi mana,Haha =.=” Sebenarnya macam kolej saya ni, tiap kali masuk tajuk baru mesti ada Final Exam >.< Saya memang tabik sangat kat pensyarah lelaki saya. Selagi budak-budak kelas dia ada yang gagal. Repeat , repeat & repeat !! Dia memang tak nak anak-anak murid dia gagal. Ye, kekadang saya suka dia sebabnya dia memang prihatin. Dia tak pilih kasih. Yela, ada jenis pensyarah yang pilih kasih kan. Naseb la En. L tak macam tuu kan, Hehe. Sebab tak suka nya. Saya memang tak suka belaja dengan pensyarah lelaki. Nanti mesti pandang lain macam, haha. Naseb la En L paham yang saya pendiam tapi suka gelakkan dia. Tah la maybe saya memang jenis suka gelak, takleh nak buad muka serius je macam budak-budak kelas saya. Kalau serius je, mesti nak buad akaun tension je kan, hehe. Untuk minggu ni masuk tajuk Penyata Pendapatan & Kunci Kira-Kira. Saya kekadang mudah masuk otak apa yang pensyarah ajar tapi kalau Penyelarasan. Peh, memang susa gila nak pahamkan. Aduyaii. Dahnya minggu depan Final Exam untuk tajuk nii. Hope dapat buad la, Amin ^_^ 

Haritu orang yang pernah saya suka mesej saya. Saya gelarkan F jela ehh. Nak tahu tak die mesej apa? Die mesej saya yang dia akan berkahwin 4 minggu lagi. . Mula-mula dia mesej Mytwin, Mytwin cakap la. F jemput masa die kahwin. 25haribulan 5. Nak pegi tak ? Kalau takde apa-apa insyaAllah pegi. Tapi kalau saya tak pegi maafkan saya tauu. Saya doakan awak berbahagia sampai ke syurga. Itu kan impian awak Bercinta Selepas Nikah kann? Saya tahu awak mampu bahagiakan dia. Dulu memang saya kecewa bila awak tunang dengan dia, awak langsung tak bagitahu saya kann. Tapi takpelaa, yang penting awak kahwin awak jemput saya kann^^

Hati yang telah dihancurkan sama seperti kertas yang telah direnyukkan. Walau dapat kembali pada bentuk asal, namun kesannya masih ada.

Saturday, April 20, 2013

Bahagiamu Deritaku! Hahaha

*Maaf, entri ni tersangat panjang macam karangan! Haha*

Seronoknya balik rumah ni terus dapat makan Pizza hut, pastuu tadi masak adek tolong,walauponn sikit je! Hahaha =.= Tadi masak simple je, Ikan Masak Kicap, Sayur Kangkung goreng dan Telor sup !Rasa seronok lak bila ayah puji saya masak sedap. Selama ni masak asyik tak sedap je ! Hahahaha :P Sepatutnya minggu ni saya takbole balik rumah. Yelaa, Ahad pagi ada program. Sekarang ponn masih duk pikir nak pegi ke tak program tuu. Ok2, saya tak bagitahu lagi kann nape la saya nak sangat balik. Padahal, minggu depan ponn bole kann? Ibuayah call saya, ibuayah tak sehat. Ibu lagi laaa, demam dan Semput. Bila saya dapat tahu, pehh, memang risauu sangatsangat. Kalau bole time tuu jugak nak balik ! Sekarang ayah semakin sembuh. Cuma ibu je, teruk ! Ish, risauu tau. Tapi yang si kawan ni macam takde perasaan je. Paksa suruh saya pegi jugak program tuu. Kalau bole balik rumah pon die tak bagi. Sebab tuu tak suka luahkan masalah kat dia. Ee, bila saya kena luahkan perasaan. Die nak ungkit lak sebab saya tak nangis. Perlu ke saya nak nangis depan orang? Kan da kata aku tak suka nangis depan orang ! Takkan tak paham2 kot??? >.<

Minggu lepas kann Jumaat,sabtu & ahad, Jawatankuasa Perwakilan Pelajar kena handel satu kem ni, kat sekolah menengah tau. So kiteorang ni kena jadi fessy la kann =.= Pada pagi jumaat baru saya tahu. ada artis jemputan masa majlis penutup iaituu hari ahad. Artis jemputannya UNIC ! Dahnya saya minat sangat kumpulan nasyid nii ^^ Masa sambutan Maulidur Rasul kann ada pertandingan nasyid. Kelas saya nyanyi lagu Remaja - UNIC. Lepas dieorang nyanyi dua lagu. Pastuu, die cakap Ada permintaan lagu, ada sesapa nak saya nyanyi lagu apa?? Saya apalagi cepat-cepat cakap kat belakang. Lagu remaja !!! Padahal saya cakap slow je. Pastuu die terus nyanyi. Ehh? Dieorang dengaa ke? Hehe. Tuuu yang excited sangatt tuuu ^^ Kalau kat kem, mesti ada explore race kann? Saya suka sangat bahagiann tuuu tauu! Oke, saya jaga chek point Rasaku ini Rasamu *tak silap saya la* Kena tutup mata dan kena rasa makanan. Kalau salah. Satu kumpulan kena simbah air ! Hahaha. Yang kawan saya tukang suapkan makanan kat mulut budak yang tutup mata. Yang saya tukang simbah air! Haha. Yang saya geram kann. Bila saya simbah air kat dieorang. Ade 2,3 budak nakal bole percik air kat muka saya.. Sesuka hati dia jeee. . Hahaha. 

Pada setiap hari rabu, Jawatankuasa Perwakilan Pelajar(JPP) mesti ada perjumpaan tauu. Ada sorang ahli JPP da habes belaja. So die kena luahkan perasaan. Dan seterusnya ahli-ahli lain yang sem last kena luahkan perasaan. Peh time saya kena luahkan. saya gelak je. Orang lain luahkan, dieorang nangis-nangis. saya sorang je takk. Haha. Saya memang tak bole nangis depan orang =.=" Bila time saya da tak tahu nak cakap apa. Pensyarah tanya, Bila saya nak dapat kad jemputan kawin ? Mula - mula saya denga, saya gelak dulu! Hehe. Dan saya jawap la. Lama lagi laaa ^^ Oke, Penyelaras JPP aka Pensyarah  bi saya ni tahu saya ada boipren. Yela, time kat bilik die dulu, saya duk mesej denga En Afi je. *Oke,time tuu saya tengah bahagia*Kawan saya laa tak reti simpan rahsia. semua nak bagitahu orang. Pensyarah saya tuu tahu saya susa nangis, tahu jugak saya ada pakwe. Dan pensyarah saya tuu pena cakap kat saya Awak memang pendiam, Tapi diam - diam awak. Daya firasat awak tajam kann?? Iya, walauponn orangg tuu tak bagitahu ! Tapi tak semua orang saya tahu apa yang ada dalam haty dia. Yela, harituu kawan saya bole tanya, Agak-agak kann si N tuu macam mana ekk? Lorr, tak kenal kann macam mana la nak tahu. Saya bukan DUKUN laaa =.=" 

Hubungan saya dah 5bulan 1minggu bersama Mohd Hafiz Mohd Safuan aka En Afi ! Awak tahu tak 13042013 harituu tepat 5bulan.Awak tahu tak? Ke awak tak tahu? Emm. Mungkin 5bulan 1minggu pada orang lain ia terlalu awal lagi kann. Tapi pada saya macam terlalu lama aje kan! Haha. Dugaan! Dugaan! Cuba untuk bersabar tapi hakikatnya saya da hilang kesabaran. Orang lain bole cakap saya takde perasaan! Hakikatnya saya ade perasaan. Sekarang bila saya call, awak tak penah nak angkat kan?Takpe saya OK! Sekarang bila saya mesej. Awak tak balas kann? Takpe,Saya OK! Disebabkan saya sayang awak la saya still bersabar dengan kerenah awak. Setiap hari saya tunggu awak call dan mesej dari awak. Tapi itu semua macam angan-angan saye je kan?Setiap pagi saya bangun, mesti saya chek handpone saye, adekah awak mesej saye dan call saya. Tapi bila saye tengok. Langsung tak de apa-apa :) Harituu saya tanya awak kan, Napa awak da lain sangat ? Awak jawap apa ekk? Maen game? Game lagi penting kan? Biar game tuu jaga hati awak je ehh? Saya mintak maaf ehh menyakitkann haty awak. Emm, saye tetap dengan janji saya. Saya takkan tinggalkan awak, walauponn awak da sakitkan hati saya :')

PEREMPUAN selalu menjaga hati orang yg dia sayang sehingga hati dia sendiri terseksa. Ini lah pengorbanan perempuan yg LELAKI tak pernah sedar


Saturday, April 6, 2013

Lebih Berat menanggung AIR MATA di hati =.=

 Semalam adalah Hari Jadi Ayah. Soo saya pulak yang terlebih excited ni tau . Pagi tuu tengah main - main dengan baby yang ibu jaga ni, saya cakap la dengan ibu Ibu, harini kan hari jadi ayah kan *Saya tak habes cakap lagi tau* Ibu terus cakap A,ah la ! Ibu lupa laa. Mane handpone ?Haha. Ibu terus mesej ayah dan wish birthday ayah, Hehe. Sweet betol kann ^^ Korang nak tahu tak ? Harini saya balik hostel tau. Ish, serius ni saya malas sangat. Dahnya kena balik awal. Mesti kat hostel saya sorang-sorang je tauu. Ni yang nak nangis nii =.= Ayah saya hantar saya balik cepat sebab Esok ibu dan ayah nak ambik adik kat UiTM Puncak Alam. Dia da habis belaja. Tapi baru habis Asasi ! Soo barang-barang dia semua dia bawak balik. Kalau bole saya nak ikot. Tapi ayah cakap kalau saya ikot takot tak muat dengan barang-barang adik. Kalau bole ikot, bole la saya balik hostel hari isnin kan. Malas tau nak pergi kelas hari isnin tuu, dahnya kena niaga! Nampak tak yang saya ni malas nak niaga? Hahaha. Tapi nampak gaya hari isnin tuu memang takdapat nak ponteng laa jawapnya kann ^^ Sebenarnya kann, saya tak sabar sangat nak habiskan belaja ni tau. Time macam ni la banyak sangat dugaan . Saya tak tahu laa kan. Sem akhir ni saya rasa banyak sangat dugaan. Sem sebelom ni takde la tension sangat macam sem nii.. Rasa macam nak habiskan sekarang je ! Dahnya akhir bulan 6 baru habis.. Ya Allah tenangkan la hati aku , Tabahkan hatiku , Amin ^^Tengok laa Followers saya dah 3000 ! Terima kasih ye pada insan-insan yang menFollow saya. Saya hargai sangat - sangat. Selain itu, saya nak bagitahu ni yang saya baru lawakan blog saya ni. Oke tak ? Kali ni blog saya bertemakan warna Biru laut + pink ! Oke takk ? Saya cuba untuk mencantikkan blog saya, walauponn hakikatnya takde la cantik mana ponn. Tapi saya cuba untuk hargai apa yang saya ada sekarang ni. Hahaha.

*tengokk comel tak baby saya nii? Heee , tipuu je, ni la baby yang ibu jaga Mohd Shafiq Aiman*


Sometimes kita kecewa dgn perangai org yg kita sayang. Tapi kita cuba untuk menutupnya supaya kita boleh mencintai dia sepenuh hati kita

Wednesday, April 3, 2013

Tidak semua senyuman bererti gembira


Hai ! Hai ! Kejap je da masuk bulan April kann? Maksudnya bulan depan da bulan Mei . Bulan depan saya kawin ! Yeh,,, saya tipu je, sebenarnya bulan depan Kawan Baek saya kawin ! Semoga perkahwinan awak kekal hingga ke syurga ok? ^.^ Awak, saya mintak maaf ok? Saya takdapat datang masa awak kawin nanti. Saya tahu awak berharap sangat saya datang kan? Sorry sesangat. Awak jangan lupa doakan saya cepatcepat nikah dengan insan yang saya cinta sesangat Hafiz Safuan ! Bulan ni ada dua orang insan menyambut hari jadinya. Ayah saya lusa dan adek saye minggu depan ! Untuk ayahku tersayang. Ayah, selamat ulang taun yang ke__ ,Semoga panjang umo dan dimurahkan rezeki. Akak sayang ayah sangatsangat. Thanks ayah coz selama ni memahami akak. Walaupon kekadang ayah cakap akak suka memendam! Ayah tetap paling hebat ^^, Selama bercuti dirumah, kerja saya hanya hadap laptop je ! Haha. Selain itu bila waktu tengahari saya akan masak lauk-lauk kegemaran saya. Hehe. Dan bila rasa-rasa penat memasak saya akan pergi ke ruang tamu dan kacau baby yang ibu jaga tuu dan main-main dengann dia. Ish, terasa macam da kawin je ! Hahahaha ^^

Apa yang bagusnya tentang GAMBAR ialah , GAMBAR takkan pernah berubah walaupun orang dalam GAMBAR tu dah berubah

Tadi syok syok dengar lagu. Bole pulak terkeluar lagu Ost Setia Hujung Nyawa, Lagu Mata Hati - Nubhan. Sedihh uhh. . Lagu tuu buad saya nak tengok cerita Setia Hujung Nyawa balik arr. Saya apalagi terus tengok cerita tuu dari episod 5 hingga episod 8. Yang ni time diorang baru kawin ! Sweet sangat laa. Baju warna nak sama je kan ! Haha. Serius cerita ni buad saya teringat dan rindu sangat kat En. Afi =.= Saya still ingat lagi, dia yang suruh tengok cerita tuu sebab cerita tuu macam kami. Diaa cakap Dorang gaduh-gaduh pastu lama-lama cinta. Same la macam kite.. Mulamula gaduh pastu sekarang da sayang menyayangi ^^ Iye, dulu awak sweet sangat. Sekarang tak tahu la macam mana. Saya memang rindu awak yang dulu. Rindu setiap pagi awak wish solat subuh , wish solat zuhur dan makan tengahari. dan setiap masa awak ambik berat pasal saya. Saya memang da cuba untuk mempertahankan hubungan kita. Saya memang sayang awak. Saya memang sayang akan hubungan kita. Saya selalu berdoa hubungan kita macam dulu. Saya selalu berdoa agar kita sentiasa dijodohkan dan kita cepat-cepat kawin! Saya tak tahu apa masalah awak menyebabkan awak tak nak layan saya. Saya harap masalah awak cepat selesai. Awak tahu kan saya tak suka menunggu. Tapi disebabkan saya sayang awak sangat saya sangop tunggu awak. Tolongla hargai saya ye ^^

Belajarlah mencintai orang yg masih milik awak sebelum dia pergi dari hidup awak, maybe esok takkan ada lagi cinta buat awak. Hargailah^^
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya