Saturday, February 23, 2013

Cuba untuk bersabar walaupon banyak dugaan!

Minggu ni saye balik lagi. Hehe, Tuu yang dapat update ni ^.^ Minggu ni saye rasa minggu yang banyak dugaan kot =.=" Nak dijadikan cerita, Setiap kelas akaun kena handel niaga Twisto. Tahu tak Twisto tuu macam mane?? Ala, Twisto ni macam Twister KFC. Kalau ta tahu jugak, Search jela kat Google eh? Hehe. Isnin lepas kelas saye kena handel. Nak dijadikan cerita saye ni bahagian dapur! So, goreng ni keje saye la. Tapi yang bahagian dapur ni dua orang la kan. Baru round kedua saye mengoreng, kawan sebilik saye datang. So die tolong saye laa~ saye buad keje gak kat meja dekat jugak tempat gas. Macam mane kan, Kuali kawan sebelah saye jatuh tauu, habis kaki saye kena minyak panas tau. Korang bole bayangkan tak kawan saye baru lepas angkat makanan yang digoreng pastuu kuali nya jatuh dan minyak nye kena kat kaki ? Yang peliknya kawan sebilik saye tak kena, die nampak terus lompat tempat lain kot. Kawan saye yang kuali nye jatuh kena kaki die jugak tapi sikit. saye yang jauh sikit bole kene banyak kat kaki saye!Pehh.. Memang best laa kan. Pensyarah kelas saye nampak. Memang cuak ar muka die. Hehe, Lepastuu kawan sebilik saye datang kat saye, Mungkin ade hikmah disebalik kejadian. Dugaan! Sabar ye? Kite tahu awak kuat! Allah tahu kite tak kuat tuu yang kite tak kene tuu ^v^
Dear awak, walaupon kita always gaduh . Always salah paham . Always takde mood . Tapi always tetap dengan awak, Tak kira ape terjadi sekali pon :')
Oke, sebenarnya saye nak balik minggu depan. Tapi saye tengok, Minggu depan busy sangat la. Dahnye saye ni da masuk JawatanTinggi kat kolej. Mesti ade je program kann =.= Minggu depan sebenarnya ada Sambutan Maulidur Rasul ! So Rabu depan ade Pertandingan Nasyid. Saye masuk nasyid tau. Lagu pilihan kiteorang Rasulullah-Hijjaz dan Remaja-Unic ^^, Saye rasa la kan, lirik untuk lagu Remaja agak susa la jugak >.< Sambutan ade dua pertandingan je. Pertandingan Nasyid dan Pertandingan Kain Rentang. Oke, Jumaat pagi lak baru la berarak. Huhu. Ta sabar la pulak nak tiba hari rabu ni padahal lirik lagu langsung ta ingat ! Acaner ni ? Haha. Hope kumpulan kami menang untuk semua kategori untuk sambutan ini. Hehe. Korang nak tahu tak? Sem ni kan, saye rasa macam malas sesangat tauu.. Malas nak pegi kelas, Malas nak hadap muka pensyarah, Malas nak hadap kawan-kawan sekelas. Eee menyampah. Masing-masing nak bermuka-muka. Ingat aku tak tahu laa tuu. Cuba korang bayangkanla. Ade kawan sekelas(bawah umur) saye ni, die satu bilik dengan kawan baek saye. Kawan baek saye ni sama umur dengan saye. Bila time dengan kawan baek saye. Die oke je. Tapi bila kat kelas takde nye die nak cakap dengan saye. Mesti saye yang kena tegur die tauu =.=! Yang penting dalam kelas tuu ade je yang ta kena. Nape laa rasa lame sangat sem ni.. Ade lagi 4 bulan ! 4bulan terasa 40tahun je!!!!!!!

Wednesday, February 13, 2013

Dugaan !


*130213* Dengan ini saye mengumumkan bahawasanya tepat TigaBulan bersama En.Afi aka Cinta HatiQu. Awak thanks tau, walaupon percintaan kita bermacam-macam dugaan awak still mempertahankan hubungan kita. Kekadang saye sedih tau bila kite diduga dugaan sebesar ni. Tapi awak tetap kawal dan mempertahankan saye. Thanks awak. Saye tahu, untuk kali ini saye tak salah memilih lagi. Awak yang terindah yang pernah saye cinta! Mungkin Allah nak duga kita dengan bermacam-macam dugaan adekah kita mampu bersabar dengan dugaan-NYA ke tak. Alhamdulilah kita still bersabar. Saye mintak maaf selama saye kenal dengan awak, saye selalu buad hal. Saye selalu ego, saye selalu buad awak kecewa/ buad awak sedih, selalu buad awak cemburu walaupon awak ta bagitahu! Saye tahu awak selalu pendam kan? selama saye kenal dengan awak, tak pernah pon awak bagitahu masalah awak kat saye kan? Saye je selalu meluahkan segalanya kat awak. Awak nak tahu nape saye selalu luah kat awak? Sebab awakla kekasih saye, awakla kawan baik saye dan awakla segala-galanya ^^, Tapi kan awak, saye kekadang geram dengan awak. Awak pendam dan pendam je. Tapi pikir,pikir balik, awak macam saye, saye pendam, bila saye ade masalah kawan - kawan taktahu ponn. Tapi hanya awak sorang je yang tahuu kan? Hehe. Oke, saye cuma nak bagitahu, saya cinta awak sorang. Awak jangan risau tau? Saye takkan tinggalkan awak ok ^.^ Semoga kita kekal hingga ke syurga. Saye harap awak la jodoh saye^^, Doakan kami kawin cepat ye? Aminn ~

Kalau ada orang buruk kan kita dekat Boipren kita. Jangan risau kerana dia faham kita macam mana. Tu pun sekiranya kita jujur dari awal !

Akhirnya cerita Setia Hujung Nyawa da habis! Sobsob =.= Tapi takpe la, yang penting saye ade cerituu tuu dari episod satu sampai episod duapuluhlapan, bole la tengok banyakbanyak kali ponn ta bosan ^^, Saye ingat lagi mase tuu cerita tuu masih awal lagi disiarkan, yang saye ingatlaa time tuu Zain baruu je kawin dengan El. Pastuu En Afi kate, cerita tuu macam kita. Dorang gaduh-gaduh pastu lame-lame cinta. Same la macam kite.. Mulamula gaduh pastu sekarang da sayang menyayangi ! Oke, cerita ni mula-mula sweet pastuu ade babak yang menyakitkan hati pastuu sweet balik ! Normal laa kan. Hidup tak perfect kann kalau takde dugaan kan? Tapi dalam cerita ni memang kesian sangat El , asyik El je jadi mangsa! Huh~ akhirnya Zain dan El bahagia. Dan El mengandung pastuu Zain pulak yang alahan. Soo sweet kann? Itu baru namenya ADIL kan?Haha. Tapi kann ingat lagi, mase tuu Ego saye tinggi sangat kot. En Afi cakap. Awak ni macam Zain la, dan saye lak macam El ! Haha, Sweet la awak ni wahai Cinta HatiQu ^^ Ok, saye mintak maaf time tuu saye terlampau EGO! Thanks tauu awak, awak tak pernah mengalah untuk terus pujuk saye. ILoveyouusoomuch ^.^
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya