Saturday, July 21, 2012

serius . Sedih sangat !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semalam sebelum maghrib sudah selamat sampai rumah. Penat sangat tau semalam . Dahnya ade gotong royong. Dari pagi sampai ke petang, gila tak gila kan?haha. Pastue, kelas kiteorang kena bersihkan bilik Gym. Patotnya ini keje lelaki, maklumlah kelas kami ade laki, kiteorang pon termasuk. Ade lak bab menyapu, saye memang tak bole la. Tak pasal pasal tak bernafas . Dahnya ade resdung dan demam pulak tuh. Ade satu tahap saye memang tolong myapu bilik uh.. Pehh,, entah abad berapa tak sapu kann..haha. Lepastue, tak jadi nak sapu, saye hanya buang sampah besar2 je. Nak tak nak terpaksa panggil orang lain tolong myapu bilik tuh.. Saye kuar bilik tuh, batok2,,bersin dengan hidung merah. Pastue, semua pandang muka saye, Agaknya lucu sangat kot muka saye.. uwaaaa >.<

Naik sem baru . Ramai membe2 ade movie baru, cerita hantulah, cinta la.. Saye apelagi copy laa..Haha. Ok2 . Apa yang sedihnya? Haritu tengok Movie HACKS or Hanya Aku Cinta Kau Sorang dan Movie Aku,Kau dan Dia . Fuh~ betolbetol tocing arr.. Tapi kan time tengok movie Hanya aku cinta kau sorang memang sedih dan terus teringat kat EX-Mr.Heart. Yang best nya 'pakwe' saye berlakon tau Aeril Zafrel ,die kan ade berlakon dalam 7pelata cinta. Sejak itulah saye minat die,hehe. Pastue kan, Saye ade dengar lagu Wali Band- Menunggu, Cinta yang dulu ada, Kini telah kau bawa teringat kat EX-Mr.Heart . Untongla die , saye selalu ingatkan . Enta la die ingat saye ke tidak,hoho.

Pada minggu lepas kan saye tak balik rumah kan? Pada malam jumaat 2 ade peristiwa. Budak junior kena Histeria ,Saye tahu ape yang myebabkan die kena. Membe2 tak tahu sape yang kena. Saye berani dekat2.. dalam hati terus berkata oh, budak yang dating tadi. Bila membe saye tahu,membe terus membebel, tulah dating maghrib2 kan dah kena ! pedas uh ayat ,, kalau die dengar memang terasa ar,haha. Nak kuar dating uh bole, tapi janganla pegi dating masa maghrib, solat maghrib pon tak.. kalau iye pon kalau rindu pon..  tunggu la isyak ke , benda tuh suka tau waktu maghrib2.. lagilagi kalau lemah semangat ..ish. Pastue,lect suruh pegi kolej esok , amek surah. Dahnya jumaat memang takde kelas . Pastue esoknya, dah amik surah, lect cakap ahad uh ade program . suruh kiteorang join. Sukarelawan family day.. Ade macam2 sukan, futsal,merentas desa, macam2 la. Best la kan.. Pastue lagi2 budak saye minat untuk sem ni die pegi gak auww.. Baru saye tahu die bawah umur saye, umur 18, duduk perak . Suka tengok muka die comel + skema. Pakai spek kan :P ade time uh. Saye duduk betolbetol depan budak uh. Ok, saye bagi gelaran die Purple. Sebab suka pakai baju purple..haha. saye duduk depan, die langsung tak pandang saye. Tunduk je, macam die tuh perempuan lak,haha.. Pastue kat situ , ade isi soal selidik kesihatan tau.. tulis nama, umur,duduk mane ,no. Tel . time tuh la saye tahu umur die..uwaaaa.. Die tak abis isi. Die tinggalkan kat situ. Saye apelagi amek no. Tel die dan miskol .. Nakal kan saye?hohoho :P

P/s : esok dah puasa ! selamat menyambut bulan ramadhan :D

Friday, July 13, 2012

Tentang . . .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Minggu depan dah puasa .. Sudahkah anda menganti puasa?huhu. Ok,minggu depan saye balik rumahhh..Yehhh..Tak sabar rasenya..Maapkan saye ye sebab dah lame tak update entri .. Maklomla line kat hostel kejap ade,kejap takde.. ape2 pun saye kene redha.. Ok,doakan saye leh bawak cos yang saye amek sem ni ehh,,amin :D

Baru saye tahu percukaian itu susah ! fuhh.. Sem ni saye amik kos Percukaian. Semua fakta2, Akta2. Heyy~ memang lemah ar lau bab2 sejarah ni. Asal masuk kelas je ngantok >.< Mase hari pertama masok kelas . Pensyarah kelas da bagitahu peraturan2 dalam kelas. Tapi yang takbole bla , Kalau menguap dalam kelas,saye akan suruh awak balik dan tido. Kalau rase nak menguap memang tahan jela,haha. Lepastue, esoknye. Mula belaja la.. Dan pensyarah bagi tugasan dan nota. Yang tugasan 2 orang. Pensyarah tanye Siapa yang takde pasangan hidop lagi? Saye terus angkat tangan. Pensyarah terus cakap , saye kene berpasangan dengan budak junior lelaki (pali).. Pensyarah pun memperkenalkan saye kat junior uh yang saye ni senior die,,aduyaii malu la jugak..haha. Lepastue, pelantikkan ketua kelas,penolong kelas, bendahari,ajk senaman. Dah ramai nak pilih saye bergandingan dengan pali sebagai ajk senaman . Naseb baek pensyarah pilih gurl laen . haha. Untuk sem ni 2 orang pensyarah je yang ajar. Yang lagi sorang pensyarah laki. Serius. Saye suka die ajar. Rase nak tergelak je kan.. Kadang2 rase macam die tuh  bukan pensyarah je..  Sem ni belaja saye memang susa nak masok otak arr.. si pensyarah laki asyik pegi tempat saye je. Pastue danya buad lawak je. Nak buad keje pon susa tau . Yela,asyik gelak je kan :P


p/s : Menunggu itu sangat menyakitkan >.<

Friday, July 6, 2012

saya betol2 kecewa dengan awak .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Kan 03/07 saye daftar sem baru kan. Bila saye sampai kolej, fuhh memang ramai la junior saye sem ni. Tapi saye rase lelaki lagi ramai la . Saye tengok budak-budak laki. Alahai~ muka masing-masing skema je*baru masok memangla kan -.-“* Pastue kan, saye tertoleh ade budak laki skema dan pakai spek *suka tengok budak laki pakai spek. Comel je tau.haha*Bila pendaftaran saye dah selesai saye terus pegi hostel . Still rumah yang same dan bilik yang same seperti sem yang lepas. Lepas saye dah siap kemas bilik. Saye dengan rajinnye pegi rumah depan la . rumah kiri dan kanan la.. Yela, nak berkenalan dengan junior2 saye kan. Lepas da kenal2 bukan nye saye nak ingat. Lepas saye jatuh moto saye macam da hilang ingatan tauu.. Pastue kan, Roomate saye jadi pelik tauu Ehh.. sejak bila awak jadi peramah sangat ni?haha. Ok,fine. Saye baru je nak jadi peramah :P Esoknya Roomate saye pegi KL ade program kolej . Pastue,tengahari tue, saye pegi berbelanja dengan kawan2 saye, lepas saye balik berbelanja saye terus demam dan muntah2 tauu.. Kawan2 saye cakap demam sebab trauma jatuh la 2..Kawan2 saye dah risau saye ni demam. Dengan tak makan lagi. Sampai kawan saye masak megi dan kongsi dengan saye sebab tak sampai hati tengok saye tak makan dan muka saye pucat je kan.. dan malam itu membe saye lain rumah teman kan saye tidur. Dengan roommate takde kan , membe mane tak risau kan biarkan membenye demam dan tidur sorang2*terharu sangat time ni*


Kecewa ? kecewa dengan sape lak? Korang kecewa tak?sedih tak? Kalau kekasih korang langsung tak amek berat pasal kesihatan korang? Mesti kecewa dan sedih kan?Macam itu jugak saye,sobsob T__T Bayangkan, saye baru lepas jatuh moto.Die takde nak tanye saye ok tak, teruk tak luka ni. Bila saye cakap pasal luka saye,die geli la . Eeee..sakit hati sangat dengan layanan die. Exbf2 saye jugak yang selalu amek berat pasal saye. Setiap hari dieorang mesej nak tahu perkembangan kesihatan saye . Tapi Mr. H ? huhh!! Takde nye.. Lagi2 EX-Mr.Heart saye. Dengan sabar nye die layan saye jugak walau saye asyik merungut je. Bila saye demam lak. Die asyik nasihat saye, Rehat tau ! Jangan lupa makan, makan ubat & minum air suam banyak-banyak. Serius! Saye tersangat terharu . .Pastue esoknye saye call die. Perkara pertama die tanye. Demam u da ok lom? Sampai 2,3kali die tanye. Risau betol die. Saye takpernah salahkan awak atas perpisahaan kita. Saye redha dengan takdir kita ni. Jika ditakdirkan kita bersama kembali . saye lah insan yang paling-paling bahagia. Saye tahu awak cuba jugak membahagiakan saye sekarang ..  Terima kasih awak :D

p/s : kejap lagi balik rumah !

Monday, July 2, 2012

Malang tak berbau !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Baru saye tahu bertapa seksanya jatuh moto or excident kan ? haha. Ok, fine. Sabtu lepas saye kuar dengan membe saye yang tomboy. Yang penting haritu adalah hari menggembirakan + malang ! Mase saye nak pegi Bandar dengan membe saye kan. Saye naek la teksi kan. Tengok2 sebelah kawan lama saye tauu.. Kiteorang pernah sekelas . Memang lame gila tak jumpa die. Itulah yang menggembirakan bagi saye. Sebenarnya tujuan ajak membe kuar pun nak suruh die temankan saye berbelanja je. Saye nak eyeliner, tudung bawal, bateri handpone.. Last2 saye hanye mampu beli tudung bawal 2 helai dan majalah remaja.. haha. Dan lepas tue balik laa kan . Ibu saye amek saye kat depan taman rumah . Lepas itula kejadian malang saye telah berlaku.haha. ade melaluii bendul . nak kate ibu bwk moto laju takla kan. Lepas bendul , saye duduk terus tak center, saye cuba nak betol kan guna kaki . rupanya seliper saye licin n then terus tergelincir dan jatuh*oke,ni saye yang cuai* lepas dah jatuh dengan confident saye terus bangun ! ibu dah risau . siap cek tangan ,badan saye ok ke tak . last2 ibu cek kaki . tengok suar koyak . luka la 2. Mula2 tak rase pe2. Bila da sampai uma baru rase pedih.. haha

Pastue,esoknya(semalam 01/07/2011) pegi KualaLumpur. Tengokla semalam baru jatuh moto tetap ikot ibuayah pegi jauh2 kan .. haha.. Pastue makcik dan pakcik ikot sekali .. Dahnye bahu saye bengkak.. kena himpit2 .. pehhhh! Makin sakit wooo.. Naseb la saye ni kuad kan . lau tak .. heyy,,menanges jela jawapnye..hoho. yang paling penting kan? Best la kan semalam dapat jumpa adek kesayangan saye. Rindu gila kat die . Jumpa die nanti mungkin time nak raye.. Semalam sampai rumah dah nak kul 10 malam jugak . Yela, sebelom 2 pegi makan dan anta makcik dan pakcik balik rumah dieorang. Oke, dah sampai rumah. Mase untuk membuka pembalot luka kat lutut. Korang nak tahu? Nak cangkung dan nak solat punye la susah kan . Oke2.. Mase nak bukak pembalot luka memang payah la.. dah melekat kat darah2 beku . pagi semalam memang tak kering lagi lukanya.  Memberi masa 1jam nak bukak pembalot 2.. Saye simbah air dulu biar senang bukak.. Tengok2 pedih gak .. 2yang sampai 1jam :P Ape-ape pon thanks pada EX-mr.Heart kerana die memberi semangat tuk buka pembalut luka 2 .. Die langsung tak geli dan bersabar. Saye asyik mengeluh . EEeee! Darah ! kalau saye cakap kat Mr. H mesti die membebel, tak suka dan geli >.<
*simple . nampak ayu je kan kai skirt labuh..haha :P


Nota Kaki :esok daftar sem baru. S0oo lepas ni susah nak singgah blog korang dan jarang update entri . Maafkan saye >.<
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya