Tuesday, June 3, 2014

Wordless Tuesday

15 comments:

  1. Memang panjang dan padat perincian ayat ini..semoga yg liat berhutang insaf la yer..anyway kak nak jemput singgah blog saya http://www.kacamataview.com/

    ReplyDelete
  2. Bab-bab hutang ni jangan ambil mudah kan ^^ Silap hari bulan, itu merupakan penghalang untuk kita ke syurga >.< Nice sharing sis XD

    ReplyDelete
  3. Dulu kawan miza ada hutang dengan miza. Banyak juga la. Puluh ringgit. Minta banyak kali sampai kita sendiri yang jadi malu. Tapi.. ustazah ada pesan, kita memberi hutang lalu kita menghalalkannya pahalanya lebih besar dari orang yang bersedekah. Allahhuakbar. InsyaAllah. Cuba pujuk diri jangan jadi penghalang orang lain masuk syurga. InsyaAllah Allah akan mudahkan jalan kita :')

    Kalau hutang dengan orang nak tak nak kena bayar. Emm. Tapi kalau hutang tu ada unsur ribak macam mana ? Haaa. Adakah kita syubhah ?

    ReplyDelete
  4. @Miza Idgihat menghalalkan memang besar pahalanya. abes kalau dah hutang beratus2 n nak dekat seribu. patot ke halalkan? hishh. mcm mgungkit plakk. arghh -_-

    ribak? haishh. bkn haram ke? err

    ReplyDelete
  5. Hahaha entah la kak. Wallahu A'lam. Tapi kadang bila jumpa dengan manusia yang suka berlari2 daripada membayar hutang tu yang payah -_- ekekekke

    ReplyDelete
  6. Hahaha entah la kak. Wallahu A'lam. Tapi kadang bila jumpa dengan manusia yang suka berlari2 daripada membayar hutang tu yang payah -_- ekekekke

    ReplyDelete
  7. @Miza Idgihat kann? mungkin dieorang tkde hati kott! errr =p

    ReplyDelete
  8. terima kasih atas peringatan ni cik nad :)

    ReplyDelete
  9. Adam pun ada manusia yang reti nak berhutang tapi tapi tak reti nak bayar,Apapun,peringatan buat kita bersama :)

    ReplyDelete
  10. @Adam Faiz susa2 sangat halalkn jela. huhu yep,. inshaaAllah =)

    ReplyDelete
  11. tak best kalau hidup berhutang..tp oh ptptn ..terpaksa daku berhutang dgnmu..huu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya