Wednesday, January 15, 2014

Atok Restu ?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Restu apa ni? Krik krik krik. Semalam punya cerita, ibuayah suruh saya dan adik balik kampung amik cempedak. Dan kampung saya kira dekat jugak laa, da sampai kampung, makcik bagi cempedak 5biji, buah ciku sikit dan pucuk ubi sikitt. Banyak tak? Heeee. Nak dijadikan cerita kampung ibu dan ayah dekat je, bersebelahan kampung je, ibu suruh bagi cempedak sebijik kat uma atok. 

Situasi di rumah atok. atok da mula lupa kan. Atok tanya saya dan adik "kau berdua da kawin?" adik terus jawap "Eh, dia akak sulung saya" Pastuu atok tanya saya pulak "kau da kawen ke?" saya pon jawapp "ekk, belom lagi tokk" da malu ni , atok umi cakap "tengokk atok ayah da restu nadya kawin ni, kawin la cepat2" pastuu atok ayah pulak cakap "Da berkenan, da jodoh kawen je" Rasa cuap laa jugak kan, ibuayah takpenah cakap pasal kawin , ni atok cakap pasal ni, cakap pasal umo memang da layak sangat kawen, tengok ramai kawan dah kawin dan da ade anak lagi. Huhh! tapi yang penting saya muda lagii kotttt -_-

*Credit: Google Paling suka masa majlis kawin ni, sweet sangat ^^


Sebelom balik kampung bukak youtube kat Laptop ayah terkeluar lagu nihh kat home youtube Dadali band - Disaat sendiri. first time denga je lagu ni saya terus terasa suka sangat lagu ni. Menyentuh hati sesangat. Buat saya teringat Afi ! Jauh kau pergi tinggalkan diriku,Sepi hati ini membunuhku,
Ku coba untuk cari penggantimu,
Namun tak ada yang sepertimu >.<



Nota Kaki : sejak akhir ni asyik teringat dia. Apakah maksod semua ini? -_-

5 comments:

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya