Wednesday, December 11, 2013

Jodoh Pasti Bertemu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


11/12/13 cantikkan tarikh harini ? Memang sesuai la nak buad majlis kahwin ni. Hikhik. Gerenti harini ramai buat majlis kawin kan? Saya kononnya ponn nak kawin jugak harini tapii masalah nya kan Calon Suami belaja lagi kann?HAHAHAHA *Ish ish perasan betoi kau ni Nadya, entah dia nak ke tak kawin dengan kau ni? -_-*

Ok, abaikan sekejap pasal kawin ni, sejak akhir akhir ni asyik terdengar je lagu Jodoh Pasti Bertemu - Afgan. Ok lagu ni best sangat. Korang pernah denga tak lagu ni? Ni lagu tema cerita Ku Cinta Kau Seorang tv3 setiap hari Selasa pukul 9 Malam.



Cer tengok pelakon perempuan tuu ada mirip Nia Ramadhani kann? HAHAHA dahh, tertukar topik pulak haihh. Lagu tuu kan menggingatkan saya pada someone yang bergelar Z. Sape lagi kan Calon Suami laa. Ceh ceh ceh. Nampakk tak perasan lebih kan saya ni? -_-

Ingat lagi masa OTW balik dari bercuti, kerja saya tidow je, terus termimpi kan dia. Saya ingat real la, selalu buat macam tuu kalau rindu kan dia "Nak mesej ke? kalau mesej dia mesti tak balas, call lagi la. Enta angkat ke tidakk -_-" #yela orang busy dengan study degree kan, memang sibuk je memanjang. Kekadang sibuk says sorry coz takdapat angkat saya call nii. HAHAHA -_- Em, Masa bercuti memang tak ingat dia langsung. And then terus termimpi tuu. 

Jika aku bukan jalanmu,Ku berhenti mengharapkanmu,Jika aku memang tercipta untukmu,Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu.

Pada malam tuu tido awal, Dia call saya, saya terus terjaga. Saya ni kalau orang laen call banyak kali belom tentu saya terjaga. Dia baru call sekali sepantas kilat terus saya terjaga. Tersangat ajaib! HAHAHA. Saya agak pelik jugak, petang tuu mimpi dia, malam tuu dia call saya. Besar kekuasaan Allah. Saya Sayang Dia, Dia Sayang Saya. Saya Percaya Dia, Dia Percaya Saya. Istilah kami No Couple, Yes Bercinta Lepas Nikah. Semoga Allah permudahkan :)

Cantekk la kad kawin ni O.o


Nota Kaki : Kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan. Kbai!

2 comments:

  1. best ke cite nie? akak xpenah tgk pun..

    ehem2, dh ade pengganti ke?

    ReplyDelete
  2. best gak,

    pengganti ? enta la, tengok dan lihat ar. hahaha ;p

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya