Wednesday, October 2, 2013

First Time !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai awak, awak dan awak ! Heee . Alhamdulilah, masok sudah bulan Oktober. Tak sangka masok je bulan Oktober ada hal terindah buad saya. Apakah? Nak tahu? Oke, nanti saya cerita. Suprise ! Hoho 

Saya ingat lagi, masatuu still study. Sem 3 kot, Ayah says "Sekarang kalau kau dapat kerja. kau kerja je. study berhenti la. Study bila bila bole. sekarang susa dapat kerja laa." Sekarang bayangkan la , saya nak sambung belaja pon parent tak setuju. Soo sejak minggu lepas asyik bukak lamanweb JobMalaysia . Yela, nak carik kerja punya pasal. Setiap hari cuba apply kerja kat JB, area pontian 1 je kerja kosong -,-

Semalam petang punya cerita. Hoho. Tengah syok syok tido petang. Ibu paksa bangun. Bila bukak pintu bilik. Ibu cakap ada orang call tepon rumah. Dalam haty dah berkata kata sapela rajin sangat call tepon rumah ni -..- Bila saya jawap rupanya. Orang dari Syarikat XXXX suruh datang syarikat dia untuk temuduga. Bayangkanla bangun bangun tido terus jawap call. Ish, sampai duk pikir. Mimpikah? HAHA. Alhamdulilah akhirnya dapat temuduga kerja. Doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar dan dapat bekerja disitu, Amin :D

Dari semalam senyum je. Macam tak caya je, dapat temuduga tu, Yelaa. Kalau dapat kerja kat situ, beruntungnya. Area Pontian. dekat sangat dengan rumah. Lepastu, kat situ kali terakhir saya apply kerja. Dan minggu lepas saya apply. semalam (1 Oktober) terus dapat panggilan temuduga. Alhamdulilah. Rezeki bulan ni. Semoga dapat kerja disitu. Korang doa doa kan ye =)

Mesti korang pelik kan? Apa kaitan temuduga kerja dengan First Time kan? HAHA. Oke, ini adalah kali pertama dapat temuduga kerja . Jika ditakdirkan dapat bekerja disitu Alhamdulilah dan kali pertama jugak saya bekerja. Hoho. Memang mood sekarang Excited sesangat ! Tapi pada masa yang sama agak gabra. Yela, First Time dapat temuduga kerja. Semoga saya berjaya melalui nya dan soalan soalan nya senang dijawap. Mesti korang tertanya tanya kan? saya dapat temuduga kerja apa kan? saya dapat Kerani Am Pejabat. Apa apa pon bersyukurlaa. Ingat senang ka nak dapat kerja? Hihi

Nota Kaki : Mungkin kita tak nampak apa yang menunggu kita di masa hadapan , tapi percaya lah apa yang Allah dah aturkan adalah terbaik untuk hidup mu :')

8 comments:

  1. Assalamualaikum awak. semoga dipermudahkan. sheila doakan awak dapat job yang dekat2 ya :)

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya dalam temuduga tu & selamat memasuki alam pekerjaan..

    ReplyDelete
  3. @Cik Nadyya heee kalau dapat job, bagitau tauu. dulu masa sheila tengah cari kerja, camni gak. mak ayah risau je tengok anak dia berlingkar kat rumah. nak keluar lepak pun tak boleh tau. hihii

    ReplyDelete
  4. @Sheila SalimInsyaAllah :)
    Betol tuu, nak keluar mana mana pon susah. membosankan :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya