Saturday, September 28, 2013

Mungkin Jodoh Kita Bukan Hari Ini Tetapi

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai awak awak semua . Setelah beberapa hari tak update entri , akhirnya update jugak! HAHA. Jangan update entri yang mengarot macam haritu da arr :p InsyaAllah tak -_-‘’ Macam macam nak cerita ni. Oke, pastikan baca semuanya tau tau tau ! Tengok tengok. Belog ini bertukar lagi. Hehe, Lagi simple kan? Bertemakan biru laut + pink :D

Setelah sekian lama duduk rumah yang agak lama ini. Setelah habes belaja , terus duduk rumah tolong ibu jaga budak budak kecik dan jadi tukang masak ‘baru’. Hoho. Sekarang kawan saya sibuk nak apply sambung belaja lagi kan. Saya apelagi nak jugak. Bila bagitahu ibuayah nak sambung belaja lagi. Ibu says “Daripada kau sambung belaja amek akaun , lebih baek kau amek kursus belaja buad kek!” ayah says “Daripada kau belaja 2tahun tuu lebih baek keje.” Arghhhhh. Kenapakah? Kenapah? Okie, cuba terima hakikat -_-# 




Minggu depan kawan saya pulak kawin. Exgirlprend pakcik. Oke, sekarang ramai betol kawan kawan same umo da kawen. Agak terasa jugak. HAHA. InsyaAllah tak lama lagi saya pulak kawen ye. Korang doakan semoga jodoh saya cepat ye? Kita bukan takde jodoh. Setiap orang insyaAllah ada jodohnya cuma cepat atau lambat je. Apa apa pon sentiasa berdoa dan ingat Allah. Ya Allah jika ditakdirkan dia adalah jodohku dekatkanlaa kami, permudahkanlah urusan kami Ya Allah, Amin Ya Rabbal Alamin :) 

Sejak akhir akhir ni baca Novel Seindah Takdir Cinta. Best! Banyak memasukkan Keagamaan. Kehidupan seorang yang sosial berubah kearah lebih baek. Kalau rajin saya review novel ni okie. Tinggal novel ni je yang ada. Tuu yang baca lambat lambat je. Kang baca cepat cepat nanti asyik nak baca je. Tapi novel baru dah takde. Nak beli novel baru tapi macam malas nak keluar taw. Nanti keluar bukan nak beli novel je. Nanti tudung pon nak beli . nanti tengok je beg duit da takde duit lagi. Tuu yang Payahnyaaa :p 

Bersabarlah wahai hati, mungkin jodoh kita bukan hari ini tetapi yang pasti jodoh kita akan datang juga satu hari nanti, InsyaAllah :D

Nota Kaki : Esok pegi Melaka . Nak gi jumpa adek kesayangan . Semoga perjalanan pegi dan balik selamat, Amin :D

8 comments:

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya