Tuesday, September 17, 2013

Kenapa awak suka saya?



Terasa da lama sangat tak update entri ni. Time tak menginzinkan saya update entri ni,hoho. Bz dengan jaga anak baby lagi, Bz dengan rewang rumah sepupu , kira sedara yang agak rapat jugak la. Walaupon kerja takde la banyak mane. Yela, sepupu kawen mengunakan servis katering je. Kali ni sepupu kawen, pengapitnya adalah adek kesayangan saya. Cehh, muka dia malu malu. *Sejak bila la adek aku ni pandai malu ekk :p*

Sehari sebelom kenduri kawen. Ade rewang sikit sikit la. Tengah duduk duduk rehat kat ruang tamu. Kat situ adelaa pakcikII saya dan abang sepupu saya. Lepastuu pakcik 1 cakap , "Lepasni giliran nadya pulak eh?" Pakcik 2 cakap , "Nadya 'dia' orang mane?". Lepastuu abang sepupu cakap, "Habesla, Nama nadya da naek?" Saya apalagi terus gi tempat lain. Malu la haihh. Bila si dia da masuk minang InsyaAllah kawin la kami :D



Hari kendurinya (Ahad). Kerja saya adalah hanya jadi Babysitter . Kat rumah jadi babysitter , kat rumah pakcik pon jadi babysitter. Kena jaga anak akak sepupu saya, dah akak sepupu bz kan. Namanya Umar, 10bulan. Tak tembam macam syafiq. Tapi Umar ni lagi berat. Harini tengok syafiq terus teringat kat Umar. Ramai sepupu cakap, "Dah biasa ni, da bole dah". Biasala kan. Kat rumah pon jadi Babysitter jugak. Hewhew

(Isnin) Hantar adek balik Melaka (UTEM) . Masa otw pegi Melaka adek drive kereta, sebab ibuayah batok kan. Tuuyang die tak bagi ibuayah duduk depan, HAHA. Untuk kali ni saya tak mudah kena batok. haritu paling paling pon selsema dan sakit tekak 3 hari je. Naseb la tak batok kan. Apa yang penting ? makan ubat. Hoho.

Nota Kaki : Cukup la catatan harian untuk 2,3 hari ni. HEHE. Membosankan betol kan? Apa pon tetap terisi jugak entri baru kan?HAHA. InsyaAllah entri seterusnya adalah review novel. kbai :D

4 comments:

  1. in shaa Allah lau dh jodoh... :)

    ReplyDelete
  2. Hehe. Jadi babysitter? Seronoknyaaa, akak suka sungguh dgn baby. Suka bila jaga anak2 buah. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya