Saturday, February 23, 2013

Cuba untuk bersabar walaupon banyak dugaan!

Minggu ni saye balik lagi. Hehe, Tuu yang dapat update ni ^.^ Minggu ni saye rasa minggu yang banyak dugaan kot =.=" Nak dijadikan cerita, Setiap kelas akaun kena handel niaga Twisto. Tahu tak Twisto tuu macam mane?? Ala, Twisto ni macam Twister KFC. Kalau ta tahu jugak, Search jela kat Google eh? Hehe. Isnin lepas kelas saye kena handel. Nak dijadikan cerita saye ni bahagian dapur! So, goreng ni keje saye la. Tapi yang bahagian dapur ni dua orang la kan. Baru round kedua saye mengoreng, kawan sebilik saye datang. So die tolong saye laa~ saye buad keje gak kat meja dekat jugak tempat gas. Macam mane kan, Kuali kawan sebelah saye jatuh tauu, habis kaki saye kena minyak panas tau. Korang bole bayangkan tak kawan saye baru lepas angkat makanan yang digoreng pastuu kuali nya jatuh dan minyak nye kena kat kaki ? Yang peliknya kawan sebilik saye tak kena, die nampak terus lompat tempat lain kot. Kawan saye yang kuali nye jatuh kena kaki die jugak tapi sikit. saye yang jauh sikit bole kene banyak kat kaki saye!Pehh.. Memang best laa kan. Pensyarah kelas saye nampak. Memang cuak ar muka die. Hehe, Lepastuu kawan sebilik saye datang kat saye, Mungkin ade hikmah disebalik kejadian. Dugaan! Sabar ye? Kite tahu awak kuat! Allah tahu kite tak kuat tuu yang kite tak kene tuu ^v^
Dear awak, walaupon kita always gaduh . Always salah paham . Always takde mood . Tapi always tetap dengan awak, Tak kira ape terjadi sekali pon :')
Oke, sebenarnya saye nak balik minggu depan. Tapi saye tengok, Minggu depan busy sangat la. Dahnye saye ni da masuk JawatanTinggi kat kolej. Mesti ade je program kann =.= Minggu depan sebenarnya ada Sambutan Maulidur Rasul ! So Rabu depan ade Pertandingan Nasyid. Saye masuk nasyid tau. Lagu pilihan kiteorang Rasulullah-Hijjaz dan Remaja-Unic ^^, Saye rasa la kan, lirik untuk lagu Remaja agak susa la jugak >.< Sambutan ade dua pertandingan je. Pertandingan Nasyid dan Pertandingan Kain Rentang. Oke, Jumaat pagi lak baru la berarak. Huhu. Ta sabar la pulak nak tiba hari rabu ni padahal lirik lagu langsung ta ingat ! Acaner ni ? Haha. Hope kumpulan kami menang untuk semua kategori untuk sambutan ini. Hehe. Korang nak tahu tak? Sem ni kan, saye rasa macam malas sesangat tauu.. Malas nak pegi kelas, Malas nak hadap muka pensyarah, Malas nak hadap kawan-kawan sekelas. Eee menyampah. Masing-masing nak bermuka-muka. Ingat aku tak tahu laa tuu. Cuba korang bayangkanla. Ade kawan sekelas(bawah umur) saye ni, die satu bilik dengan kawan baek saye. Kawan baek saye ni sama umur dengan saye. Bila time dengan kawan baek saye. Die oke je. Tapi bila kat kelas takde nye die nak cakap dengan saye. Mesti saye yang kena tegur die tauu =.=! Yang penting dalam kelas tuu ade je yang ta kena. Nape laa rasa lame sangat sem ni.. Ade lagi 4 bulan ! 4bulan terasa 40tahun je!!!!!!!

6 comments:

  1. alo dear. be strong k. kuatkan semangta, xlama dh nak habis tuu. and gudluck untk nasyid :)

    ReplyDelete
  2. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. sabar ye. Allah sdang mnyediakan sesuatu yg terbaik untuk sis dimasa hadapan insyaAllah :)
    Gud lak untuk apa yg sis nak buat semoga Allah sntiasa mempermudahkan dan melancarkan sgala urusan :)

    ReplyDelete
  5. 4 bulan tu sekjp je . . so , be strong ok . :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya