Saturday, July 21, 2012

serius . Sedih sangat !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semalam sebelum maghrib sudah selamat sampai rumah. Penat sangat tau semalam . Dahnya ade gotong royong. Dari pagi sampai ke petang, gila tak gila kan?haha. Pastue, kelas kiteorang kena bersihkan bilik Gym. Patotnya ini keje lelaki, maklumlah kelas kami ade laki, kiteorang pon termasuk. Ade lak bab menyapu, saye memang tak bole la. Tak pasal pasal tak bernafas . Dahnya ade resdung dan demam pulak tuh. Ade satu tahap saye memang tolong myapu bilik uh.. Pehh,, entah abad berapa tak sapu kann..haha. Lepastue, tak jadi nak sapu, saye hanya buang sampah besar2 je. Nak tak nak terpaksa panggil orang lain tolong myapu bilik tuh.. Saye kuar bilik tuh, batok2,,bersin dengan hidung merah. Pastue, semua pandang muka saye, Agaknya lucu sangat kot muka saye.. uwaaaa >.<

Naik sem baru . Ramai membe2 ade movie baru, cerita hantulah, cinta la.. Saye apelagi copy laa..Haha. Ok2 . Apa yang sedihnya? Haritu tengok Movie HACKS or Hanya Aku Cinta Kau Sorang dan Movie Aku,Kau dan Dia . Fuh~ betolbetol tocing arr.. Tapi kan time tengok movie Hanya aku cinta kau sorang memang sedih dan terus teringat kat EX-Mr.Heart. Yang best nya 'pakwe' saye berlakon tau Aeril Zafrel ,die kan ade berlakon dalam 7pelata cinta. Sejak itulah saye minat die,hehe. Pastue kan, Saye ade dengar lagu Wali Band- Menunggu, Cinta yang dulu ada, Kini telah kau bawa teringat kat EX-Mr.Heart . Untongla die , saye selalu ingatkan . Enta la die ingat saye ke tidak,hoho.

Pada minggu lepas kan saye tak balik rumah kan? Pada malam jumaat 2 ade peristiwa. Budak junior kena Histeria ,Saye tahu ape yang myebabkan die kena. Membe2 tak tahu sape yang kena. Saye berani dekat2.. dalam hati terus berkata oh, budak yang dating tadi. Bila membe saye tahu,membe terus membebel, tulah dating maghrib2 kan dah kena ! pedas uh ayat ,, kalau die dengar memang terasa ar,haha. Nak kuar dating uh bole, tapi janganla pegi dating masa maghrib, solat maghrib pon tak.. kalau iye pon kalau rindu pon..  tunggu la isyak ke , benda tuh suka tau waktu maghrib2.. lagilagi kalau lemah semangat ..ish. Pastue,lect suruh pegi kolej esok , amek surah. Dahnya jumaat memang takde kelas . Pastue esoknya, dah amik surah, lect cakap ahad uh ade program . suruh kiteorang join. Sukarelawan family day.. Ade macam2 sukan, futsal,merentas desa, macam2 la. Best la kan.. Pastue lagi2 budak saye minat untuk sem ni die pegi gak auww.. Baru saye tahu die bawah umur saye, umur 18, duduk perak . Suka tengok muka die comel + skema. Pakai spek kan :P ade time uh. Saye duduk betolbetol depan budak uh. Ok, saye bagi gelaran die Purple. Sebab suka pakai baju purple..haha. saye duduk depan, die langsung tak pandang saye. Tunduk je, macam die tuh perempuan lak,haha.. Pastue kat situ , ade isi soal selidik kesihatan tau.. tulis nama, umur,duduk mane ,no. Tel . time tuh la saye tahu umur die..uwaaaa.. Die tak abis isi. Die tinggalkan kat situ. Saye apelagi amek no. Tel die dan miskol .. Nakal kan saye?hohoho :P

P/s : esok dah puasa ! selamat menyambut bulan ramadhan :D

16 comments:

  1. salam sis..dtg sini bawak segmen.. ade LOMO CAMERA yang perlu anda rebutkan.. http://eyqaloving.blogspot.com/2012/07/segmen-aku-nak-entry-aku-di-like-by-anna.html

    by the way..Anna pon minat novel...

    ReplyDelete
  2. Kesian budak junior tu , sape suruh dating waktu maghrib .. kan dah kena .

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut bulan ramadhan.. :) kesiannye bdk tu kena histeria..

    ReplyDelete
  4. ish.. puasa2 ni jgn nakal2.. dgr lagu alif satar kan haha

    ReplyDelete
  5. histeria ? eish seramnya !!!

    eceh , nakal er !!

    ReplyDelete
  6. @Nadheera : 2laa..lau rindu ponn.. kat kolej jumpe je.. dating je =="

    ReplyDelete
  7. @E'in:slmt myambot bln ramadhan gakk..
    yepp..

    ReplyDelete
  8. @alif haris:mane ade nakal.. time uh bkn bulan pose la .. 2yg jaat kit :P

    ReplyDelete
  9. @Nelly The Strange: seram memang la..tapi jgn takod sgt !
    takdela nakal sgt :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya