Monday, July 2, 2012

Malang tak berbau !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Baru saye tahu bertapa seksanya jatuh moto or excident kan ? haha. Ok, fine. Sabtu lepas saye kuar dengan membe saye yang tomboy. Yang penting haritu adalah hari menggembirakan + malang ! Mase saye nak pegi Bandar dengan membe saye kan. Saye naek la teksi kan. Tengok2 sebelah kawan lama saye tauu.. Kiteorang pernah sekelas . Memang lame gila tak jumpa die. Itulah yang menggembirakan bagi saye. Sebenarnya tujuan ajak membe kuar pun nak suruh die temankan saye berbelanja je. Saye nak eyeliner, tudung bawal, bateri handpone.. Last2 saye hanye mampu beli tudung bawal 2 helai dan majalah remaja.. haha. Dan lepas tue balik laa kan . Ibu saye amek saye kat depan taman rumah . Lepas itula kejadian malang saye telah berlaku.haha. ade melaluii bendul . nak kate ibu bwk moto laju takla kan. Lepas bendul , saye duduk terus tak center, saye cuba nak betol kan guna kaki . rupanya seliper saye licin n then terus tergelincir dan jatuh*oke,ni saye yang cuai* lepas dah jatuh dengan confident saye terus bangun ! ibu dah risau . siap cek tangan ,badan saye ok ke tak . last2 ibu cek kaki . tengok suar koyak . luka la 2. Mula2 tak rase pe2. Bila da sampai uma baru rase pedih.. haha

Pastue,esoknya(semalam 01/07/2011) pegi KualaLumpur. Tengokla semalam baru jatuh moto tetap ikot ibuayah pegi jauh2 kan .. haha.. Pastue makcik dan pakcik ikot sekali .. Dahnye bahu saye bengkak.. kena himpit2 .. pehhhh! Makin sakit wooo.. Naseb la saye ni kuad kan . lau tak .. heyy,,menanges jela jawapnye..hoho. yang paling penting kan? Best la kan semalam dapat jumpa adek kesayangan saye. Rindu gila kat die . Jumpa die nanti mungkin time nak raye.. Semalam sampai rumah dah nak kul 10 malam jugak . Yela, sebelom 2 pegi makan dan anta makcik dan pakcik balik rumah dieorang. Oke, dah sampai rumah. Mase untuk membuka pembalot luka kat lutut. Korang nak tahu? Nak cangkung dan nak solat punye la susah kan . Oke2.. Mase nak bukak pembalot luka memang payah la.. dah melekat kat darah2 beku . pagi semalam memang tak kering lagi lukanya.  Memberi masa 1jam nak bukak pembalot 2.. Saye simbah air dulu biar senang bukak.. Tengok2 pedih gak .. 2yang sampai 1jam :P Ape-ape pon thanks pada EX-mr.Heart kerana die memberi semangat tuk buka pembalut luka 2 .. Die langsung tak geli dan bersabar. Saye asyik mengeluh . EEeee! Darah ! kalau saye cakap kat Mr. H mesti die membebel, tak suka dan geli >.<
*simple . nampak ayu je kan kai skirt labuh..haha :P


Nota Kaki :esok daftar sem baru. S0oo lepas ni susah nak singgah blog korang dan jarang update entri . Maafkan saye >.<

10 comments:

  1. hehe,, than ea yunk,,huuhu

    ReplyDelete
  2. ingatkan jatuh moto merempit haha.
    lenkali hati2 .. pakailah selipar asadi. tak licin. *promote slipar pulak

    ReplyDelete
  3. wah , kuat er . hehehe
    pengalaman tu namanya .
    :)

    ReplyDelete
  4. @alif harisbawak moto pon xpnah..haha
    2laa.. xpasal2 promote seliper kan :P

    ReplyDelete
  5. @Nelly The Strangekuad la gak kot..haha
    yepp..btoi2..dari xde pengalaman kan :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya