Tuesday, June 12, 2012

sementara aku masih ada rasa syg pada kamu .

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Serius ! bosan sangat duduk rumah ni, macam tunggul tak bernyawa je,haha. Ok, entri kali ni tak berapa nak best la,hehe. Setiap hari saye akan bace novel cinta 3 suku . Sehari byk kali la bace kan .haha. Jika saye sedih,kecewa or everything bila saye bace novel ni, hati saye senang sangat dan terus senyum sorang-sorang tauu .. Betapa bahagianya bercinta selepas kawen ni kan? Bila la aku nak kawen ni , hehe ~_^

Setiap hari, Iman akan meletakkan tiga keping coklat berbentuk hati dan sekeping kad di dalam bilik Arie. Setiap keping coklat dilukis dengan huruf 'I', lukisan berbentuk hati dan huruf 'U' yang membawa maksud 'I Love U'. Turut disertakan sekeping kad yang tertulis isi hatinya. *sweet kan?*

Ini kali kedua tau saya masakan untuk Mama dan ayah , tapi aritu adek ade . Yang first saya hanya masakan ikan bakar dan telor goreng ,hehe. Yang kali ni hanye masak 3 lauk , Kubis goreng , ayam goreng dan telor goreng . Orang baru nak belajar masak macam ni laa, aha. Harini kene masakkan lagi, ibu puasa kan . Still pikir-pikir nak masak lauk pe kan >,<

Time makan ~
Ayah : Cepat komplen !
Ibu : Ok je . Dah pandai masak la ni .
Saye : Senyum je, hehe.

Semalam bole pulak nak tengok post-post lame kan . Ade post time kapel dengan EX-Mr.Heart >,< Saye ingat lagi, die la EX-boipren yang sangat-sangat jaga hati saye , bile saya marah die, die tetap bersabar dengan saye . Hanye sekali je die pernah marah saye, coz saye gayut berjam-jam dengan ex-boipren saye .Kawan saya pernah cakap, orang yang kita cinta takkan kembali kat kita,betol ke?Pagi tadi sarapan Maggi Kari sambil dengar radio . Ade lagu Tabah – Mazlela , fuh~ sedih terus teringat kat EX-Mr.Heart. Andai suatu hari ada orang bertanya mengapa kita tidak lagi bersama jawapla bahawa jodoh kita tiada dan kita tidak pernah sengketa. Tipu la kalau saye kate, saye tak ingat die kan . Kelmarin main miskol-miskol no. Die . Calleringtone Anak Kampung – Jimmy Palikat . Saye apalagi miskol banyak kali . Last-last kedit kene tarik . Setengah jam kemudian , die mesej sori, i mandi tadi :D and then , saye Kol die balik dan sampailah kedit habes ,haha. Dia mesej saye lagi, Sebenarnya u rindu suara i kan ?haha. Semalam lak, main komen-komen dekat facebook :]

Status die : Tomorow fly Sarawak :D
Saye : Bestnya . Nak ikot !
Die : Jom la, hehe
Saye : Eeee~ buadape pegi Sarawak? *jelesnya*
Die : hehe, keje la :))
Saye : Berapa lama?
Die : lame kot,hehe .
Saye : Lame? Jangan tinggalkan i ..
Die : haha, i tak pegi jauh la .
Besoknya .. die call ~
Die : Jap lagi da nak fly ~ ni tengah masokkan beg .
Saye : oh? Macam busy je >,<
Die : A,ah .
Saye : Takpe ke call i ni?
Die : Takpe . Ok je .
Saye : hehe , yela :]
Die : ok la, da nak fly ni ,nanti da sampai i mesej oke . doakan i selamat sampai eh? Assalamualaikum .
Saye: Iye, i doakan ok ? Waalaikumsalam :]
*awak,awak . kalau kita still kapel, mesti da setahun kita kapel kan?emm, tapi takpela kita da takde jodoh kan?

nota kaki ; ada tiba masanya aku akan pergi darimu selamanya , sayang :]

8 comments:

  1. sy suke bce novel cinta 3 suke.. best !

    ReplyDelete
  2. cokelat : kan?kan?
    best sangat novel tuh ^^,

    ReplyDelete
  3. singgah cni,quote yg touching..=)

    ReplyDelete
  4. sedih la. sy ngn ex sy pn cmtu jgk,hehe. "klu still kaple mst dh sthun". :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati sape yg xsedih kan ..
      hati pakse menerimanya jugakk =)

      Delete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya