Thursday, June 7, 2012

mama dan ayah suruh saye kawen?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Semalam saye pergi Jakel tau . Ikot mama dan ayah beli kain tuk baju raye . Awal kan kami beli ? haha. Nak tempah lagi . Kalau ikod saye la kan? Beli baju da siap senang kan ? tak payah nak tempah-tempah. Korang nak tahu tak ? hari tuh, saye dah hantar adek sambung belajar . Terasa sedih la jugak kan ? Yela, die lah selalu penganggu wajib saye, sekarang da takde.. Uwaa~ ape-ape pon saye harus terima kan . Hehe. Mase otw balik rumah , Migrain saye agak teruk laa . Lagi dengan cuaca yang sangat panas . Sepanjang perjalanan balik saye tidur tau . Terjaga je mesti muntah . Last-last saye tak makan dan minum . Kalau masokkan ape-ape mesti kuar balik . Tension jugak tauu . HAHA.
Sejak akhir ni, ade beberapa peristiwa telah berlaku , hehe. Peristiwa la sangat kan? Haha, saye mimpi pelik je .. berturut-turut tauu..

First, saye mimpi kawan baek saye nak tikam guna pisau hanye disebabkan sudunya hilang disebabkan saye !

Second, saye mimpi saye mempunyai baby yang sangat comel macam saya , haha .

Last iaitu harini saye mimpi mama dan ayah saye tanya ade kekasih tak ?Bila die tahu saye ade kekasih, dieorang suruh sangat dan macam tak sabar nak tengok saye kawin . ish,pelik sangat -__-

Fuh ! Tahun ni paling ramai sepupu saye kawen . Lepas ni , Saye antara sepupu tua yang belum kawen ,haha. Untonglah masing-masing da kawen kan . Sekarang pon saye da jadik mangsa tau. Kalau ape-ape nanti nadya kawen senang ! wooo. . Lame lagi la nak kawen nye . Atoyaii . Tapi kan mase sepupu saye nikah , saye pergi tau. Pengantin perempuan memang cantik. Ala-ala arab . Saye jadik tak sabar nak kawen lak, haha. Tengokla kegatalan sudah terserlah , haha. Tapi nak kawen dengan sape lak kan ? tak logik betul la . Sekarang pun, die (mR. H )  asyik cakap pasal kawen . Naek rimas dibuadnya .Yela kan , die kan da ade gf nape nak cakap kawen dengan saye lak ..

Awak oh awak . Hari itu, awak cakap ape? Nak lepaskan saye dan pilih gf awk je kan ? Baru seminggu saye pergi , awak da carik saye balik kan ?Awak memang cuba membahagiakan saye , tapi hakikat nya ia tetap melukakan hati saye. Saye tahu awak rase bersalah dengan saye kan ?awak. Kekadang saye pikir macam nak menjauhkan diri dari awak . Tapi saye rase kan macam susah sangat tauu . Sesiapa yang dapat awk or kawin dengan awak , die insan yang sangat bertuah ,.

Saye : Awak. Tadi sepupu saye nikah . Lawa pegantin perempuannye. Ala-ala arab .
Die : Em,, yeke ? Nanti saye kawin , pegantin perempuan saye lagi cantek !
Saye : (eleh, nak jugak die ni,haha) sape?sape?
Die : Adelah, haha.
Saye : Nak tahu jugakk la ..
Die : Awak taknak kawin dengan saye ke ?
Saye : emmmm.....Nak . (lame diam,awk kan ade die. Takkan saye nak rampas hak org kot !)
Die : Em,Bila awak nak datang Kelantan ? Jumpe mama saye ?
saye : Awak ni ok ke tak ?
Die : Ok ! Kalau awk taknak jumpe takpela . Orang dah tak sudi kan nak buad macam mane kan .
Saye : Awak . . Bukan macam tulah . .
Die : Dala ! Saye hanye cakap sekali je .
Saye : Ala, awak marah eh ? Saye bukan apa . Kelantan uh jauh
*kenapa pulak die ajak aku jumpa mama die ni ! awak oh awk . awak kan ade die , awk ajaklah die ehh.. Tapi sayang saye hanya mampu cakap dalam hati je :]  

14 comments:

  1. sweetnya,kawen cepat ek :)

    ReplyDelete
  2. lady : kawen ?
    takde makne nye..
    die kan ade awek lain T__T

    ReplyDelete
  3. haha,,untung la org cite pasl kwen an,,huhu.,. ap2 t law da kwen bgtwu ok.,,.,, jemput jgn xjmput plak,,.yup.,,.. :)

    ReplyDelete
  4. kompang dipalu.....pengantin baru...llaalalala
    sweet..:) cpt2 kawin k..ala..dia saja je tu..sbnrnya dia ajak awk tu nk knlkn dgn mak dia...gud luck awk

    ReplyDelete
  5. lyeen ; a,ah ..
    die tetap nak knalkan ngn parent die >,<

    ReplyDelete
  6. sbar lah kakak domo syg. jodoh d tgn tuhan. kte merancang n tnggu je satu hari tu. cewah. n kakak, xpe tue. sampai seru tu, jemput2 taw. iye? ngeh3

    ReplyDelete
  7. balqis :terlebih sabar ni ,hihi
    insyaallah :]

    ReplyDelete
  8. amin~ segalanya untukmu duhai kakak. alahai! terjadi jiwang, otak terskali ngan lagu. huhohohoh.

    ReplyDelete
  9. balqis : thx sayang ^^,
    hahaha jiwang ke??? :P

    ReplyDelete
  10. wahhh ade ke mimpi nak kawen nie?..tenks dtg blog acu :-)

    ReplyDelete
  11. i da follow :)

    anyway, kawen awak bagus apa :p

    ReplyDelete
  12. nurul : ade ,, first kot mimpi cmni .. ehe

    ReplyDelete
  13. syah : bagus apenye??
    future husband pon takde..haha :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya