Saturday, June 23, 2012

Kawin dan kawin !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Zzzzz. . Sambil menaip ni, dengar lagu Mengingatmu Menyakitkan-Supernova. Terbaik kan? Memang sesuai untuk Mr. H~ Mood saye sejak akhir-akhir ni membaca novel je tau. Kan saye ade 2 novel baru kan ? Saye baca dua2 tauu..Mula-mula saye baca Novel 3 Kata Hati , pastue Novel Sisa Cinta Kita. Agak-agak ade kisah yang menyakitkan or sedih saye terus stop dan bace novel seterusnya. Last-last saye jadi meluat kat Novel Sisa Cinta Kita. Ia mengisahkan cinta antara 2 darjat. Saye memang tak suka  cerita yang macam tue, selalunye drama indon la kan? Fuh! Jangan haraplah saye nak tengok . Menyakitkan hati je . *saye ape-ape memang penuh perasaan tapi tak semua la,haha*masak pun saye penuh perasaan. Sampai ibu tegur Takpayah la nak penuh perasaan sangat , relek-relek . Nanti penat lak . Majoriti dengar lagu, baca novel dan tengok drama ar . Lagi-lagi korea ! haha . *Cerita hantu pon saye layan tau ,aha*

Kawin ? Saye da nak kawin ke ?*tanye diri sendiri* Takdela.. Calon pon takde kan ?haha. Ok,ok .Korang pernah tak berangan pasal kawen? Jawapla penah ok? Haha *Tipu la kalau takpenah kan* Mase saye sekolah kan? Saye selalu berangan yang saye nak kawin dengan sepupu saye tau. Dia tak handsome, tapi dia pandai sangat dan agama die kuat . Tapi dia da tunang. Bila saye dapat tahu , saye agak terkejot tau.. Saye tak caye ! siap tanye name penuh, duduk kat mane . Memang betol yang tunang itu Pujaan Hati saye. Frust kot . Dah jodoh die kan . *agak-agak sangop ke saye tengok die bernikah dengan orang lain?uwaaa* Ok. Mase sekolah saye teringin nak kawin dengan orang sedap mata memandang, dan yang paling penting agama die kuat . Yela, mesti la nak suami dapat membimbing kita kan? Tapi bila ade couple,mesti la nak kawen dengan Boipren kite kan?Sekarang pun saye single kan? Saye punya berangan , time nikah saye nak pakai yang ala-ala arab . Pastue, time bersanding saye nak tema pink + putih . Mesti Nampak comel sangat kan? Kalau bole kan? Hantaran kawin or tunang , ade 1 dulang nak 5buah novel ! *Nampak sangat saye ni kaki novel kan?haha*


Nota Kaki : Entri seterusnya mungkin ada preview Novel . Jangan lupa follow entri-entri terbaru saye ok :]

10 comments:

  1. tunggu preview novel dari sis. ;)

    ReplyDelete
  2. @annie: bagus2 .. tunggu sy abes bace novel2 ni oke :D

    ReplyDelete
  3. saye nak kawen! hahaha, wah! gatal nak kawen pulak. mintak jiran sebelah jadi suami. :)

    ReplyDelete
  4. haha . eika kalau baca novel . sekerat jelah . tak minat sangat :) kawin tu . of cos lah pernah terpikir kan :)

    ReplyDelete
  5. @Lady: woooo~ jiran depan tepi kiri kanan suami orang woo.. Nanti kite ajak dgn kwn baek kite laa :P

    ReplyDelete
  6. @StuntWomanWho :) : alaaa,,nape sekerat je??rugi2 :P
    kan?kan?h00ho

    ReplyDelete
  7. sye xmnt bce novel,, pnahla skaly bce,, but bce pny filling,, sm5 mnangs2 ble bab sdeyh,, 2 yg xske 2,,huhuhu

    ReplyDelete
  8. @Syaza: alahaii ~ terlebih emo yg susa ni ..ehe.. :P

    ReplyDelete
  9. hyep..taste kite same la...miera pun mase akad nikah nak pakai ala-ala arab la...nice blog =)

    ReplyDelete
  10. @miera: iyee?? nampak sangat indah n shantik kan? :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya